Έλληνας: Τεράστιες ζημιές στους αγωγούς NordStream – Δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω τους κανείς

epa10209594 A handout photo taken from a Danish F-16 jet on 27 September 2022 and made available by the Danish Defence Command shows a gas leak of the Nord Stream 2 pipeline off Bornholm, Denmark, Baltic Sea. The Danish energy agency confirmed 27 September 2022 three gas leaks on the Nord Stream 1 and 2 pipelines. EPA/Danish Defence Command / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Ξεκάθαρο σαμποτάζ στους αγωγούς North Stream που μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, βλέπει ο εμπειρογνώμονας σε ενεργειακά ζητήματα, Χαράλαμπος Έλληνας.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο κ. Έλληλας σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν τέσσερεις ρήξεις στους αγωγούς ταυτόχρονα ωστόσο σημείωσε ότι είναι δύσκολο να εντοπιστεί το ποιος είναι πίσω από την υπόθεση καθώς οι εικασίες που δίνουν και παίρνουν στο διαδίκτυο δεν έχουν τελειωμό.


Δεν είναι δύσκολο είπε να γίνει κάποιο σαμποτάζ σημειώνοντας ότι στην περίπτωση των δύο αγωγών η ζημιά προκλήθηκε σε βάθος 100 μέτρων νερού.

Ευρύτερα στο ενεργειακό πεδίο, ο κ. Έλληνας ανέφερε ότι η ροή ενέργειας θα αλλάξει ριζικά μέσα στην επόμενη δεκαετία με μόνιμο τρόπο και όπως είπε, αυτοί οι αγωγοί δεν έχουν μέλλον.

Οι αγωγοί έχουν τεράστιες ζημιές, για να επιδιορθωθούν χρειάζεται πολλή δουλειά και στο εγγύς μέλλον, όπως εξήγησε, δεν μπορεί κάποιος να στηριχθεί πάνω τους για μεταφορά αερίου στην Ευρώπη.


Το κόστος επιδιόρθωσης είπε , στο τέλος θα μετακυλιστεί από την Γκαζπρομ στους καταναλωτές.

Η βιομηχανία στη Γερμανία, εξήγησε ο κ. Έλληνας δεν μπορεί να αντέξει με τις σημερινές τιμές ενέργειας.
Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή έχει τεράστια προβλήματα αφού εργοστάσια της κλείνουν ενώ όσα λειτουργούν δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα εργοστάσια σε ΗΠΑ και Ασία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.