Ελληνίδα ανάμεσα στα θύματα της Βηρυτού

Μία νεκρή Ελληνίδα βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της Βηρυτού, σύμφωνα με το δημοσιογράφο Ουαλι Ελιαζ που μίλησε στην ΕΡΤ.

Την είδηση επιβεβαιώνουν επίσης διπλωματικές πηγές οι οποίες διευκρινίζουν πως οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι μία Ελληνίδα πολίτης φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της και ότι δύο ακόμη Ελληνίδες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών.

Νωρίτερα η δημόσια τηλεόραση μετάδεδωσε πως ανάμεσα στους τραυματίες της πρωτεύουσας του Λιβάνου εντοπίζονται δύο Έλληνες.

«Νιώσαμε πως έγινε σεισμός» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας της Βηρυτού, Παναγιώτης Ανδριώτης, υποστηρίζοντας πως σίγουρα υπάρχουν αρκετοί τραυματίες. Πρόσθεσε επίσης πως Ελληνορθόδοξο Νοσοκομείο της Βηρυτού είναι κλειστό. Σύμφωνα μάλιστα με διπλωματικές πηγές, οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται πως χθες σημειώθηκαν στο λιμάνι της Βηρυτού εκρήξεις που άφησαν πίσω πάνω από 100 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Σωστικά συνεργεία επιχειρούν από το πρωί να αναζητώντας επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμμια, ενώ σύμφωνα με τις λιβανέζικες Αρχές, ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς μέσα στην ημέρα.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές του Λιβάνου και με την ελληνική κοινότητα που διαμένει στη χώρα και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.