Το νέο νομοθετικό πλαίσιο «αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις προσπάθειες» για αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως ανέφερε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Ιωάννης Μάτσης, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας.

«Είμαστε πλέον σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις μέσω συναινετικών συμφωνιών με δανειολήπτες ή και εκποιήσεων χωρίς την πραγματοποίηση σημαντικών ζημιών για την Τράπεζα», όπως ανέφερε ο Ι. Μάτσης.

Σημείωσε επίσης ότι «οι τροποποιήσεις και νέες νομοθεσίες που ψήφησε την Κυριακή η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις προσπάθειες μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής, Ευριπίδης Πολυκάρπου αναφέρθηκε στην πλατφόρμα διαχείρισης ακινήτων και Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων APS Debt Servicing Cyprus, η οποία δημιουργήθηκε από την Τράπεζα σε συνεργασία με τον τσέχικο όμιλο APS, σημειώνοντας ότι «τα αποτελέσματα αυτού του εγχειρήματος είναι ενθαρρυντικά άλλα όχι ικανοποιητικά».

«Ευελπιστούμε όμως ότι οι πρόσφατες αλλαγές στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο θα συμβάλουν θετικά στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων», πρόσθεσε.

Κωσταντίνος Ζαχαρίου