Ελληνική Κυβέρνηση: Άστοχο και λανθασμένο το βίντεο με μαχητή του Αζόφ – Τα έβαλε με… αντιπολίτευση

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Ως άστοχο και λανθασμένο χαρακτήρισε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, το βίντεο που προβλήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου της Ουκρανίας, στο οποίο εμφανίστηκε μαχητής του Τάγματος του Αζόφ που απευθύνθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου καταφέρθηκε και εναντίον μέρους της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «εξοργιστική και ανέντιμη χρήση αυτού του λάθους […] ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή».

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του», ειπε ο κ. Οικονόμου.

«Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη», σημείωσε. Ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι είναι «εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή».

«Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει», υποστήριξε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.