Ελληνική: Μεταφορά δανείων σε σταθερό επιτόκιο

Πρόγραμμα μεταφοράς δανείων σε σταθερό επιτόκιο, ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Τράπεζα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις η Ελληνική Τράπεζα, πέραν των εναλλακτικών καναλιών που διαθέτει για την έξυπνη εξυπηρέτηση των πελατών της, προσφέρει και πληθώρα επιλογών για την καλύτερη ανταπόκριση στις δανειακές τους υποχρεώσεις».

«Με την Υπηρεσία Μεταφοράς Δανείων οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν το στεγαστικό τους δάνειο στην Ελληνική Τράπεζα και να επιλέξουν, εάν το επιθυμούν, σταθερό εισαγωγικό επιτόκιο για 3,5 ή 10 χρόνια, προτού μετατραπεί σε κυμαινόμενο. Με αυτό τον τρόπο ο πελάτης έχει σταθερή μηνιαία δόση κατά την περίοδο του σταθερού επιτοκίου ακόμα και αν αυξηθεί το βασικό επιτόκιο της Τράπεζας​ και γνωρίζει ακριβώς ποια είναι η μηνιαία του δόση, ώστε να προγραμματίζει καλύτερα τα μηνιαία του έξοδα», αναφέρεται​.

Σημειώνεται επίσης ότι «πέραν της υπηρεσίας μεταφοράς ενός υφιστάμενου στεγαστικού δανείου, η Ελληνική Τράπεζα έχει προσθέσει στην ευρεία γκάμα των χρηματοδοτικών της προϊόντων, το σχέδιο ”Green Κατοικία”, το οποίο αφορά νέα στεγαστικά δάνεια που παραχωρούνται για την ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενης κατοικίας, καθώς και για την απόκτηση ή ανέγερση νέας ”πράσινης κατοικίας”». Όπως αναφέρεται «το νέο προϊόν «Green Κατοικία» προσφέρει ευνοϊκότερη τιμολόγηση στεγαστικού δανείου με έκπτωση 0.15% στο επιτόκιο για Κατοικίες με ενεργειακή απόδοση Α και έκπτωση 0.10% στο επιτόκιο για Κατοικίες με ενεργειακή απόδοση Β». Αναφέρεται επίσης ότι «οι πελάτες έχουν επίσης τη δυνατότητα επιλογής σταθερού εισαγωγικού επιτοκίου για τα πρώτα 3,5 ή 10 χρόνια, ενώ η διάρκεια του δανείου μπορεί να είναι μέχρι τα 30 χρόνια. Σχετικά με το ποσό του δανείου», προστίθεται, «αυτό μπορεί να είναι μέχρι το 80% της αξίας της κύριας κατοικίας και το υπόλοιπο 20% είτε καταβάλλεται από τον αγοραστή σε μετρητά είτε χρηματοδοτείται από την Ελληνική Τράπεζα μέσω υποθήκευσης επιπρόσθετου ακινήτου».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy