Σε νέα εποχή εισέρχεται η Ελληνική Τράπεζα από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, αφού αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς των πελατών της πρώην Συνεργατικής στα συστήματα και τα κανάλια της Τράπεζας. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι πελάτες της Τράπεζας, είτε προέρχονται από την Ελληνική είτε από την πρώην Συνεργατική, θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται από οποιοδήποτε κατάστημα και οποιοδήποτε ταμείο.

Η μεταφορά των πελατών της πρώην Συνεργατικής θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Για το σκοπό αυτό έχουν ληφθεί μέτρα, ώστε να μην επηρεαστούν οι πελάτες της Τράπεζας.

Κανονικά οι πληρωμές και αναλήψεις μετρητών με κάρτες

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα κλείσουν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 11:30 π.μ. αντί στις 13:30 μ.μ. και θα ξεκινήσει άμεσα η μεταφορά των λογαριασμών. Όλες οι κάρτες θα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά για αγορές και αναλήψεις μετρητών από τις ΑΤΜ, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Τα καταστήματα θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 8:15 π.μ. και όλα τα ταμεία θα εξυπηρετούν πλέον όλους τους πελάτες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δηλαδή δεν θα υπάρχουν πλέον δύο ουρές.

Ενημερώθηκαν οι κυβερνητικές υπηρεσίες για τα εμβάσματα

Η Ελληνική έχει προβεί σε ρυθμίσεις για τα εμβάσματα από κυβερνητικές υπηρεσίες και άλλες τράπεζες προς τους λογαριασμούς των πελατών της πρώην Συνεργατικής, ώστε να μην επηρεαστούν με οποιονδήποτε τρόπο. Σημειώνεται μάλιστα ότι το Υπουργείο Εργασίας προγραμμάτισε όπως η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος να γίνει σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα.

Επίσης, λήφθηκαν μέτρα για την αυτόματη μεταφορών των αυτόματων και μόνιμων εντολών, όπως η πληρωμή των λογαριασμών του ρεύματος και του νερού.

Οι τραπεζικές – πιστωτικές διευκολύνσεις των πελατών της πρώην Συνεργατικής θα μεταφερθούν αυτόματα χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή, ενώ και τα όρια στους λογαριασμούς και τις κάρτες θα παραμείνουν ως έχουν.

Βιβλιάρια επιταγών

Επίσης, τα βιβλιάρια επιταγών θα παραμείνουν σε ισχύ χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή μέχρι την εξάντληση των φύλλων.

Όσον αφορά το iBanking της πρώην Συνεργατικής, αυτό θα σταματήσει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 11:30 π.μ. Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Web Banking της Ελληνικής Τράπεζας. Δηλαδή θα συνδεθούν με iBanking όπως κάνουν συνήθως και το σύστημα θα τους καθοδηγήσει βήμα προς βήμα στο Web Banking. Επίσης, οι λογαριασμοί καθώς και οι κάρτες, τα δάνεια, οι καταθέσεις και οι κοινοί λογαριασμοί θα μεταφερθούν και θα φαίνονται τόσο στο Web Banking όσο και στο Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή στις 11:30 π.μ. και μέχρι το πρωί της Δευτέρας δεν θα πραγματοποιηθούν εισερχόμενες ή εξερχόμενες πληρωμές SEPA και SWIFT. Οι εντολές πληρωμής κατά τη διάρκεια των πιο πάνω ημερών θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου