Ελληνικό #metoo: Κατέθεσε ο Μπιμπίλας – “Ανοίγει ο δρόμος για τη Δικαιοσύνη”

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρόεδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η δήλωσή του.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας EUROKINISSI

Στοιχεία που ενδέχεται να συμβάλουν αποφασιστικά στην εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνα για το ελληνικό #metoo κατέθεσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. Ο ηθοποιός πέρασε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί το εισαγγελικό κατώφλι, με μία λευκή τσάντα στο χέρι.

Το νέο “στοίχημα” της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Δ. Λιγνάδη για βιασμό κατά συρροή και τη διαβίβαση της δικογραφίας σε ανακριτή, είναι να συγκεντρώσει στη διάθεση της όσο το δυνατόν περισσότερες καταγγελίες ηθοποιών καλλιτεχνών και πολιτών, ξεκινώντας από τα πιο ειδεχθή αδικήματα, και με βασικό παράγοντα να πρόκειται για υποθέσεις που δεν κινδυνεύουν με παραγραφή.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ κλήθηκε με το θεσμικό του ρόλο να καταθέσει ποινικά αξιοποιήσιμες καταγγελίες, που απέχουν από το να παραγραφούν και να τεθούν στο αρχείο, με πρωταγωνιστές γνωστούς στο ευρύ κοινό ηθοποιούς, οι οποίοι κατονομάζονται ως δράστες κακοποίησης, σεξουαλικής και μη. Να σημειωθεί ότι οι ηθοποιοί σε υπομνήματα τους στο ΣΕΗ, αναφέρονται σε σεξουαλικά αδικήματα, από προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και απόπειρα βιασμού.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεσή του, ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν ιδιαίτερα φειδωλός, αναφέροντας:

“Μία φράση θα πω και τίποτα άλλο. Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες, ο δρόμος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη. Δεν απαντώ σε τίποτα”.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.