Ελλοχεύουν κίνδυνοι από υποστελέχωση των ΥΚΕ24ωρη διαμαρτυρία για τον τρόπο παρουσίασης του πορίσματος

 

Κινδύνους που ελλοχεύουν και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εντοπίζουν οι λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας που κατήλθαν χθες σε 24ωρη απεργία με αφορμή τον τρόπο που παρουσιάστηκε το πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το θάνατο του 14χρονου Στυλιανού.

Ο επικεφαλής της Κλαδικής των κοινωνικών λειτουργών, Ιωσήφ Μιχαήλ, σε δηλώσεις του διευκρίνισε ότι οι λειτουργοί κατέρχονται σε απεργία για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά τους για τα διαχρονικά προβλήματα υποστελέχωσης και διάρθρωσης στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), που αποτελούν τη γενεσιουργό, όπως το χαρακτήρισε, αιτία, όπως και τη στοχοποίηση και θυματοποίηση των λειτουργών αφενός και τη μη αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινά διογκούμενων κοινωνικών προβλημάτων αφετέρου.

«Συνεχίζουμε να επιτελούμε το λειτούργημά μας μέσα σε αντίξοες συνθήκες και συνειδητοποιούμε ότι χωρίς τη σωστή στελέχωση, ενίσχυση και εκσυγχρονισμό στις υποδομές των υπηρεσιών, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν», υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε δε ότι στα προαναφερόμενα πλαίσια, τα απεργιακά μέτρα θα κλιμακωθούν και οι σχετικές αποφάσεις θα υποβληθούν γραπτώς με εμπεριστατωμένο υπόμνημά τους προς την αρμόδια Αρχή και τη διευθύντρια των ΥΚΕ.

Υπογράμμισεμ επιπρόσθετα, ότι αναμένεται ότι η Πολιτεία θα προβεί άμεσα στη λήψη διορθωτικών μέτρων και διακήρυξε τη βούληση και ετοιμότητα των λειτουργών των ΥΚΕ για την απρόσκοπτη επιτέλεση του έργου τους.