Ελπίδα για επιστροφή όσων αεροπορικών εταιρειών «εγκατέλειψαν» την Κύπρο

Την ελπίδα ότι θα επιστρέψουν στα κυπριακά αεροδρόμια οι αεροπορικές εταιρίες που εγκατέλειψαν την Κύπρο λόγω του κορωνοϊού, εξέφρασε στον Άστρα ο υπουργός Συγκοινωνιών Γιάννης Καρούσος.

Όπως ανέφερε, αρκετές αεροπορικές εταιρίες έχουν αξιοποιήσει το προσωρινό σχέδιο κινήτρων που προσφέρουν τα κυπριακά αεροδρόμια. Ωστόσο, πρόσθεσε, οι πτήσεις εταιριών εξαρτώνται από την κατηγοριοποίηση των χωρών λόγω κορωνοϊού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Βασίλης Σταματάρης δήλωσε στον Άστρα ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, λόγω της μη σταθερότητας που παρουσιάζεται στην κατηγοριοποίηση των χωρών, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την αεροπορική κίνηση και τον τουρισμό. Ο κ. Σταματάρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα είναι εύκολη η επιστροφή στα παλαιότερα δεδομένα, κι ότι αυτό ενδέχεται να γίνει προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Ο γ.δ. του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης τόνισε στον Άστρα ότι η μείωση του τουριστικού ρεύματος είναι πέραν του 80% αλλά γίνονται προσπάθειες να περισωθεί ότι μπορεί, με στόχο την ανάκαμψη μέσα στο 2021, παρόλο που ο σχεδιασμός λόγω πανδημίας είναι πολύ δύσκολος.

Σε ότι αφορά τους σχεδιασμούς ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι επισπεύδονται οι σχεδιασμοί για αξιοποίηση των εσωτερικών προορισμών με διάφορους τρόπους, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο και στα ορεινά. Αυτή η επιλογή, σημείωσε, δίνει ολόχρονες επιλογές και για ντόπιους και για ξένους τουρίστες.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.