Ελπίδα ότι η θητεία του θα είναι καθοριστική για επανέναρξη συνομιλιών, εκφράζει ο Ερχουρμάν προς ΠτΔ

Την ελπίδα ότι η θητεία του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη θα είναι καθοριστική για την επανέναρξη των συνομιλιών για επίτευξη λύσης δικοινοτικής, διζωνικής, ομοσπονδίας, εξέφρασε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Τουφάν Έρχουρμαν, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Συγκεκριμένα ο κ. Έρχουρμαν εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς τον κ. Χριστοδουλίδη για την εκλογική του επιτυχία, προσθέτοντας ότι «ελπίζουμε η θητεία σας θα είναι καθοριστική για την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίτευξη λύσης δικοινοτικής, διζωνικής, ομοσπονδιακής στην Κύπρο στη βάση της πολιτικής ισότητας, όπως αναφέρεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, με χρονικά καθορισμένο, προσανατολισμένο σε αποτέλεσμα, τρόπο».

Ο κ. Έρχουρμαν προσθέτει ότι «προσβλέπουμε επίσης να δούμε νέες πρωτοβουλίες για την εφαρμογή νέων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς και να λαμβάνονται βήματα για ευθυγράμμιση της τουρκοκυπριακής πλευράς με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy