Ελπίδες στη Μαρίνα Ποτίμων επενδύει το ΕΒΕ Πάφου

H μαρίνα που αναμένεται να κατασκευαστεί στην περιοχή Ποτίμων, στην Πάφο, χωρητικότητας 1000 σκαφών, θα είναι ένα έργο με πολλαπλασιαστικά οφέλη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου σημείωσε ότι η κατασκευή του έργου αυτού θα βοηθήσει την επαρχία να εισέλθει στην εποχή και του ναυτικού τουρισμού και θα αποτελέσει πόλο έλξης για προσέλκυση τουριστών και επενδυτών.

Η μαρίνα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης, θα δημιουργηθεί σε μια έκταση 155 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων εκ των οποίων οι 40 χιλιάδες θα χρησιμοποιηθούν για οικιστική τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη, ενώ άλλες 2,5 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα θα στεγάσουν άλλες υπηρεσίες, όπως ιατρεία και χώρους υποδοχής.

Με το συγκεκριμένο έργο, πρόσθεσε, πέραν των μόνιμων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν, θα αναπτυχθεί και η γύρω περιοχή.

Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση από τους ιδιοκτήτες των σκαφών αυτών για την περιοχή Μέσης Ανατολής, Κύπρου, ελληνικών νησιών και παράλιων της Μικράς Ασίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι πλέον το έργο θα υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό με βάση του όρους του διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι ύστερα από εφτά χρόνια δικαστικής διαμάχης το ζήτημα ξεκαθάρισε με την κατασκευή της μαρίνας της Πάφου στην περιοχή των Ποτίμων, ανάμεσα στην Πέγεια και την Κισσόνεργα.

Η ολομέλεια του Ανωτάτου δικαστηρίου άναψε το πράσινο φως στην Κοινοπραξία POSEIDON να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της κατασκευάζοντας μαρίνα 1000 σκαφών και υποδομή σε γη που θα παραχωρηθεί από το κράτος, στη συγκεκριμένη παραλία.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.