Έμειναν χωρίς κλιματιστικό ασθενείς στο ΓΝ Λάρνακας εν μέσω καύσωνα

Με ανεμιστήρες από το σπίτι οι συγγενείς των ασθενών προσπαθούν να δροσίσουν τους δικούς τους ανθρώπους - Τι αναφέρει ο Δ/ντης του νοσοκομείου

Χωρίς κλιματισμό έμειναν ασθενείς σε θαλάμους του παλαιού κτιρίου του νοσοκομείο Λάρνακας αφού χθες, με το προσωπικό εκεί να ενημερώνει τους συγγενείς των ατόμων να φέρουν από σπίτι ανεμιστήρες προκειμένου να δροσίσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Όπως μας ανάφερε στην ιστοσελίδα μας συγγενής ασθενή , η κατάσταση στους θαλάμους είναι ανυπόφορη αφού λόγω της ζέστης και της ιδιομορφίας των θαλάμων, η θερμοκρασία ανεβαίνει κατακόρυφα ταλαιπωρώντας ακόμα περισσότερο τους εγχειρισμένους ασθενείς.

207156005 960935734749037 1955671897671488378 N

Το πρόβλημα φαίνεται να παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες σε διάφορους χώρους του νοσοκομείου δυσκολεύοντας τόσο τους ασθενείς όσο και το προσωπικό.

Μάλιστα, σε ερώτηση των ασθενών πότε θα διορθωθεί το πρόβλημα, η απάντηση ήταν «άγνωστο» με το προσωπικό του θαλάμου να προτρέπουν τους συγγενείς των ασθενών να φέρουν συσκευές από το σπίτι αφού η ζέστη είναι ανυπόφορη, όπως μας λέχθηκε.

Καροτσάκης: Θα επιδιορθωθεί άμεσα

Ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, Γιώργος Καροτσάκης, κληθείς να σχολιάσει το παράπονο, απολογήθηκε στους ασθενείς για το πρόβλημα που προέκυψε και μας ανάφερε πως τα αρμόδια τμήματα προσέτρεξαν από την πρώτη στιγμή που καταγράφηκε το πρόβλημα ωστόσο ήταν τέτοια η φύση του προβλήματος που έπρεπε να κληθεί η ανάδοχος εταιρία που παρέχει υπηρεσίες, για να διορθώσει τη βλάβη.

Όπως είπε ο κ. Καροτσάκης, λόγω της υπερβολικής ζέστης των τελευταίων ημερών, φαίνεται προκλήθηκε βλάβη στο κεντρικό σύστημα η οποία αποκαθιστάται σήμερα και εξέφρασε την πεποίθηση πως μέχρι το μεσημέρι θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Ήδη κάποιοι χώροι έχουν αποκατασταθεί είπε ο κ. Καροτσάκης και το κλιματιστικό επαναλειτουργεί απολογούμενος ξανά για την ταλαιπωρία.

Στόχος η περαιτέρω αναβάθμιση 

Όπως μας ενημέρωσε ο Επαρχιακός Γεν. Δ/ντης, στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της παλαιάς πτέρυγας του νοσοκομείο Λάρνακας, τόσο σε υποδομές όσο όσο και σε αναβαθμίσεις σε «ριζικό επίπεδο», όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση των ανελκυστήρων που όπως είπε ένα θέμα που ταλαιπωρεί το νοσοκομείο.

Πρόκειται για μια αναβάθμιση την οποία θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου το κράτος και το κόστος θα ανέρχεται περίπου στα €8 εκατ.

Αναβαθμίστηκε εξοπλισμός

Όπως είπε ο κ. Καροτσάκης, από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, κατέστη δυνατή η εγκατάσταση κλιματιστικών σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου και αντικαταστάθηκαν όλα τα κρεββάτια στους θαλάμους. Στόχος είπε, η συνεχής αναβάθμιση.

Λύση στο θέμα στάθμευσης

Ανάσα στο μεγάλο πρόβλημα του χώρου στάθμευσης επιχειρεί να δώσει η διεύθυνση του νοσοκομείου αφού όπως είπε ο κ. Καροτσάκης, ετοιμάζεται μελέτη για δημιουργία περισσότερων χώρων στάθμευσης στον υφιστάμενο χώρο με τη δημιουργία υπόγειου και ισόγειου χώρου. Όπως μας ανάφερε, το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία εξεύρεσης συμβούλων για την αναβάθμιση τόσο του κτιρίου όσο και της επέκτασης του χώρου στάθμευσης.

Τάσος Αναστάση

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.