Έμειναν χωρίς ύλη για τα εξεταζόμενα εκπαιδευτικοί και μαθητές

Η «ύλη» είναι εκείνη που προβλέπεται στα προγράμματα, απαντά το Υπουργείο Παιδείας

 

Τα σχολεία έκλεισαν και ακόμη το Υπουργείο Παιδείας δεν απέστειλε την ύλη για τις εξετάσεις που αρχίζουν στις 16 Ιανουαρίου. Μιλώντας χθες στον «Άστρα» ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, επεσήμανε ότι στην τελευταία τους συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας είχαν συμφωνήσει ότι η εξεταστέα ύλη θα αποστελλόταν μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε οι μαθητές να προετοιμαστούν για το τι θα διαβάσουν, ωστόσο το Υπουργείο δεν το έπραξε. Ο κ. Χατζησάββας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με ανακοίνωσή του στις 20 Δεκεμβρίου έλεγε ξεκάθαρα ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν πριν τις εορτές των Χριστουγέννων για το τι θα περιλαμβάνει η εξεταστέα ύλη. Όπως είπε, το Υπουργείο Παιδείας διαψεύδει στην ουσία τον εαυτό του, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει σταλεί οτιδήποτε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ο Κώστας Χατζησάββας ανέφερε ότι η οργάνωση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης θέλει να δει κατ’ επειγόντως τον Υπουργό Παιδείας για να καθορίσει τα επόμενά της βήματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι αυτοσκοπός η λήψη μέτρων αλλά θέλουν, τόνισε, να στείλουν το μήνυμα ότι οφείλει να πράξει αυτά τα οποία ανακοίνωσε.

Η αναγκαία πληροφόρηση και καθοδήγηση σχετικά με τη γραπτή αξιολόγηση Ιανουαρίου έχει ήδη δοθεί στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς και οι μαθητές μέχρι σήμερα πρέπει να έτυχαν ενημέρωσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας. Αναφέρει, επίσης, ότι τα πλαίσια μάθησης και οι προβλεπόμενοι δείκτες επάρκειας -επομένως και η «ύλη»- έχουν ανακοινωθεί και είναι γνωστά από τον περασμένο Αύγουστο.

Σημειώνει ότι τυχόν επιμέρους προσαρμογές, μετά από τις απαραίτητες συνεννοήσεις, έχουν κοινοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στα σχολεία και τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.

Προσθέτει ότι στη συντριπτική πλειοψηφία, όμως, η «ύλη» είναι εκείνη που προβλέπεται στα προγράμματα και από χρόνια γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Αναφέρει, επίσης, ότι τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/μαθήτριες γνωρίζουν με τη διακοπή των μαθημάτων για τις γιορτές, τι προβλέπεται και θα συμπεριλαμβάνεται στη γραπτή αξιολόγηση του Ιανουαρίου 2023.

Πάντως, η εν λόγω αναφορά από το Υπουργείο Παιδείας διαψεύδεται όχι μόνο από την ΟΕΛΜΕΚ, αλλά και από γονείς και μαθητές, ιδιαίτερα Γυμνασίων, οι οποίοι ακόμη και χθες για συγκεκριμένα εξεταζόμενα μαθήματα δήλωναν άγνοια, αφού δεν τους δόθηκε καμία ύλη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.