Έμεινε μόνος του ο ΥΠΠΑΝ – Παρέμβαση Προέδρου για τα εξετάσεις 4μήνων ζήτησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί 

Παρέμβαση Προέδρου για τα εξετάσεις 4μήνων ζήτησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

 

Το μήνυμα ότι θέλουν ένα σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης και όχι ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο έστειλαν χθες Πέμπτη μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το Προεδρικό και επέδωσαν υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ζητώντας του να παρέμβει για το ζήτημα των εξετάσεων τετραμήνων.

Οι μαθητές κρατούσαν πανό που έγραφαν, μεταξύ άλλων, «Η εκπαίδευση δεν είναι βιομηχανία εξετάσεων» και «3 χρόνια Λύκειο, 156 Διαγωνίσματα, 90 εξετάσεις. Μέρες για μάθημα;» Φώναξαν, μεταξύ άλλων, συνθήματα όπως «Πάρε τις πίσω Υπουργέ» και «Η νέα γενιά δεν σκύβει το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι».

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γρηγόρης Γρηγορίου, σε ομιλία του έξω από το Προεδρικό είπε ότι «εδώ και 4 χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο και εδώ και 4 χρόνια περιφρονούν τους μαθητές. Συνεχίζουν να αγνοούν την πραγματική εικόνα εντός των σχολείων», ανέφερε. «Στον αγώνα για άμεση κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο δεν είμαστε μόνοι μας. Το απαιτούν και οι γονείς μας αλλά και οι καθηγητές μας. Μάλιστα, όλοι μας, δεν μένουμε μέχρι εδώ, αλλά προτείνουμε να ανοίξει ένας πραγματικά δημοκρατικός διάλογος, για να συνδιαμορφώσουμε ένα σύστημα αξιολόγησης που θα εξυπηρετεί τον μαθητή και τις ανάγκες του», σημείωσε και πρόσθεσε ότι μόνος υπέρμαχος των εξετάσεων τετραμήνων «παρέμεινε εμμονικά ο Υπουργός Παιδείας και το Υπουργείο του».

Ο πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, είπε ότι η απόφαση για την πορεία λήφθηκε αφού εξαντλήθηκαν όλες οι προσπάθειές τους προς την αρμόδια Αρχή να ακούσει τις φωνές και τις ανησυχίες τους.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε ότι η όποια αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να είναι προϊόν διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς φορείς, αλλά και επιστημονικής τεκμηρίωσης, και όχι μονομερών ή ετσιθελικών αποφάσεων. «Επίκεντρο της κοινής διαμαρτυρίας μας είναι ο προβληματικός θεσμός των εξετάσεων τετραμήνων. Ένας θεσμός με πληθώρα αρνητικών χαρακτηριστικών», πρόσθεσε.

Μετά την πορεία επιδόθηκε υπόμνημα στον ΠτΔ, το οποίο παρέλαβε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του, Ανδρέας Ιωσήφ. Στο υπόμνημα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι είναι πλέον πασιφανή τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή των ενδιάμεσων εξετάσεων τετραμήνων. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί καλούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «να αφουγκραστείτε τις ανησυχίες και να λάβετε υπόψη τις θέσεις και τους προβληματισμούς μας».

 

Έμεινε μόνος του ο ΥΠΠΑΝ
«Μόνος υπέρμαχος των εξετάσεων τετραμήνων παρέμεινε εμμονικά ο Υπουργός Παιδείας και το υπουργείο του», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γρηγόρης Γρηγορίου, αποτυπώνοντας έτσι και τη μεγάλη εικόνα από τη χθεσινή κοινή πορεία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών κατά των εξετάσεων τετραμήνου. Ο πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων Μέσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, είπε ότι η απόφαση για την πορεία λήφθηκε αφού εξαντλήθηκαν όλες οι προσπάθειες προς την αρμόδια Αρχή να ακούσει τις φωνές και τις ανησυχίες τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy