Έμεινε στις διακηρύξεις η κυβέρνηση για το κολυμβητήριο Δερύνειας

Μόνο μέχρι τις διακηρύξεις έχει μείνει η κυβέρνηση αναφορικά με την ανέγερση κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών στη Δερύνεια. Αυτό αναφέρει σε κοινοβουλευτική ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, ο οποίος ζητά εξηγήσεις από τον Πρόδρομο Προδρόμου γιατί το έργο δεν έχει ξεφύγει από το στάδιο των εξαγγελιών.

Όπως σημείωσε, εδώ και χρόνια έχει εξαγγελθεί η πρόθεση της κυβέρνησης για ανέγερση κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων στον Δήμο Δερύνειας, αλλά η κυβέρνηση, πέραν από την επανάληψη της πρόθεσής της διακηρυκτικά, δεν ανταποκρίνεται πρακτικά, καθώς δεν έχει ακόμη διαθέσει στο Δήμο Δερύνειας ούτε καν τα κονδύλια που χρειάζονται για τις απαραίτητες μελέτες.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ ζητά ενημέρωση από την κυβέρνηση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία ανέγερσης του κολυμβητηρίου καθώς και για το χρονοδιάγραμμα παραχώρησης στο Δήμο Δερύνειας των αναγκαίων πιστώσεων για τη διενέργεια των απαραίτητων μελετών.

Το αίτημα του Δήμου Δερύνειας για δημιουργία περιφερειακού ολυμπιακού κολυμβητηρίου για τις ανάγκες ολόκληρης της επαρχίας βρίσκεται στα συρτάρια εδώ και χρόνια. Πρόσφατα μάλιστα, η κυβέρνηση έδειξε τις πραγματικές της προθέσεις διαθέτοντας κονδύλι 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνιση του κολυμβητηρίου Λευκωσίας, την ώρα που συνεχίζει να αρνείται τη χρηματοδότηση της εγκατάστασης στη Δερύνεια.

Όπως αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάιο, το κολυμβητήριο Λευκωσίας αναστέλλει τη λειτουργία του ενόψει της έναρξης έργων πλήρους ανακαίνισης έναντι ποσού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που θα διαθέσει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού. Η είδηση δεν πέρασε απαρατήρητη από τον δήμαρχο Δερύνειας, Άντρο Καραγιάννη, ο οποίος διερωτήθηκε με πικρία γιατί δεν δίδεται η ίδια σημασία στο αίτημα για κατασκευή ολυμπιακού κολυμβητηρίου για την επαρχία Αμμοχώστου, η οποία μάλιστα είναι η μόνη που δεν διαθέτει τέτοια εγκατάσταση.

Μάλιστα, όπως υπενθύμισε ο κ. Καραγιάννης, το σχετικό αίτημα βρίσκεται ενώπιον της κυβέρνησης εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, ζητώντας εξηγήσεις γιατί προφανώς ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για την επαρχία Λευκωσίας.

Η διαδικασία σε αυτό το στάδιο σκοντάφτει στην απαίτηση της κυβέρνησης να καταβάλει ο Δήμος Δερύνειας το κόστος της μελέτης, το οποίο ανέρχεται στις 300 χιλιάδες ευρώ. Θέση του δήμου όμως είναι ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να καταβληθούν από το κράτος, αφού το έργο είναι περιφερειακό.

Τάσος Περδίος

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.