Με έμφαση στα δύο κράτη και την αναγνώριση του ψευδοκράτους, τα διαπιστευτήρια του νέου «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα

Υπάρχει μόνο μία ρεαλιστική και βιώσιμη λύση στην Κύπρο: η αναγνώριση της ύπαρξης δύο κυρίαρχων κρατών με ισότιμο διεθνές καθεστώς, δήλωσε ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας, στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου, ο οποίος επέδωσε σήμερα το πρωί τα διαπιστευτήριά του στον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μετά το τελετουργικό για την διαπίστευσή του, ο κ. Φεϊζίιογλου ανέγωνσε την επιστολή ανάληψης των καθηκόντων του. Παρόντες ήταν επίσης ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο εκπρόσωπος του Τ/κ στις διαπραγματεύσεις, Εργκιούν Ολγκούν, ο «υφυπουργός παρά τω προέδρων», Οκάν Ντοναγκίλ,

Στην επιστολή του ο Μετίν Φεϊζίογλου ξεκίνησε κάνοντας αρχικά αναφορά στους Φαζίλ Κιουτσιούκ και Ραούφ Ντενκτάς και δήλωσε περήφανος και ευτυχισμένος που αναλαμβάνει καθήκοντα ως ο 15ος «πρέσβης» της Τουρκικής Δημοκρατίας στο ψευδοκράτος. Να είστε βέβαιοι ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να προωθήσω τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκικής Δημοκρατίας και της «τδβκ» – όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος, σε κάθε τομέα κατά τη διάρκεια της θητείας μου, πρόσθεσε. «Ο μοναδικός δεσμός αγάπης μεταξύ του λαού μας και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας θα είναι το πιο σημαντικό στήριγμα σε αυτήν την τιμητική αποστολή».

Ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας μίλησε για «ιστορική ομιλία» του Ταγίπ Ερντογάν στην τελευταία ΓΣ του ΟΗΕ όπου έκανε έκκληση για αναγνώριση του ψευδοκράτος. Με την αποφασιστική και ισχυρή ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν και την επιδέξια διπλωματία του Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου, συνέχισε, το ψευδοκράτος εντάχθηκε στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως μέλος παρατηρητής «με καθεστώς κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους. Αυτή η συμμετοχή είναι ένα μεγάλο βήμα προς την αναγνώριση».

Υποστήριξε ότι όλοι πρέπει να ξέρουν ότι αυτός που δεν θέλει ειρήνη και ευημερία στον παραδεισένιο νησί της Κύπρου είναι η «ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου» – όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της ΚΔ –και ισχυρίστηκε ότι η ε/κ πλευρά συνεχίζει να παραβιάζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων καθημερινά «μπροστά στα μάτια του κόσμου».

«Υπάρχει μόνο μία ρεαλιστική και βιώσιμη λύση στην Κύπρο: η αναγνώριση της ύπαρξης δύο κυρίαρχων κρατών με ισότιμο διεθνές καθεστώς. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος σύμφωνα με τη νομική κατάσταση και τα γεγονότα. Ο αγώνας μας είναι δικαιολογημένος. Ο σκοπός μας είναι εθνικός. Το έθνος μας στέκεται πίσω από αυτή την ευλογημένη υπόθεση με ακλόνητη θέληση. Η Δημοκρατία της Τουρκίας και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου θα τα καταφέρουν, χέρι-χέρι», είπε.

Ο κ. Φεϊζίογλου διορίστηκε στη θέση του «πρέσβη» στα κατεχόμενα από τον Τούρκο Πρόεδρο στις 6 Οκκτωβρίου 2022.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.