«Έμφραγμα» στην υπηρεσία ασθενοφόρων στη Λεμεσό – Με τα οχήματά τους ασθενείς covid στο Νοσοκομείο

Αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις δεκάδες κλήσεις που δέχεται η υπηρεσία ασθενοφόρων για μεταφορά ασθενών με covid στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να μεταβένουν με τα προσωπικά τους οχήματα εκεί να και να παρατηρείται συνωστισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΣΤΡΑ αυτή την ώρα γίνεται χαμός έξω από τις πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου Λεμεσού αφού αρκετοί πολίτες που είναι κρούσματα ζήτησαν να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο με το ασθενοφόρο και πλέον η υπηρεσία λόγο του μεγάλου αριθμού δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα πολίτες να πάνε στις πρώτες βοήθειες στη Λεμεσό με τα οχήματα τους.

Χαριλάου: Διαχειρίσιμη η κατάσταση στα νοσηλευτήρια, μεγάλος αριθμός στη ΜΕΘ
Λίγο πριν με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου δήλωνε πως η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι διαχειρίσιμη.

Ο κ. Χαριλάου είπε ότι η κατάσταση στα νοσηλευτήρια αξιολογείται καθημερινά. «Νοσηλεύεται ένας μεγάλος αριθμός στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ. Θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Βλέπουμε μια σταθεροποίηση του αριθμού των νοσηλευόμενων σε κοινούς θαλάμους με μερικά σκαμπανεβάσματα κάποιες ημέρες. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πλήρης σταθεροποίηση και θα δούμε και μείωση στον αριθμό των νοσηλευόμενων», σημείωσε.

Το ανησυχητικό, ανέφερε, είναι η μεγάλη αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που ήταν αναμενόμενο γιατί όπως σημείωσε, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι η τελευταία μονάδα, η οποία κάνει εξιτήρια και ο χρόνος παραμονής των ασθενών είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι σε κοινούς θαλάμους.

Ο κ. Χαριλάου υπενθύμισε το διάταγμα που είναι σε ισχύ που αναβάλλει όλα τα ψυχρά μη επείγοντα περιστατικά τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

«Τα επείγοντα περιστατικά γίνονται και χειρουργούνται και υπάρχουν εισαγωγές, αλλά τα μη επείγοντα βάσει του διατάγματος δεν γίνονται ούτε στον δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε.

Όσον αφορά το Φθινόπωρο, είπε πως γίνεται προετοιμασία. «Υπάρχει ένα σχέδιο σε πλήρη εξέλιξη αυτή τη στιγμή όσον αφορά τη διαθεσιμότητα κλινών για COVID. Σε περίπτωση που το Φθινόπωρο θα έχουμε νέο κύμα ο Οργανισμός είναι πανέτοιμος στο να αναδιπλώσει το σχέδιο δράσης, το οποίο έχει και φαίνεται ότι είναι ενισχυμένο ώστε να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε κατάσταση», πρόσθεσε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.