«Εμφύλιος» σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ για το ροκάνισμα της Yπηρεσίας Eπιθεωρήσεων

Διαμάχη Μουσιούττα - Βότση - Ερωτοκρίτου μέσω facebook και twitter

Έλα στο Google News

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στα κόμματα ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ με αφορμή την αποκοπή από τον προϋπολογισμό του κονδυλίου, το οποίο αφορά τη λειτουργία της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων, η οποία έχει την ευθύνη για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στο ΔΗΚΟ η εσωτερική διαμάχη ξεκίνησε από την ώρα της ψηφοφορίας, αφού οι βουλευτές Άγγελος Βότσης και Μαρίνος Μουσιούττας διαχώρισαν τη θέση τους από την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός τους και καταψήφισαν την επίμαχη τροπολογία του Ζαχαρία Κουλία. Ωστόσο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού οι δύο βουλευτές αντάλλαξαν βαριές «σπόντες» μέσω facebook και twitter με την αν. πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, η οποία φαίνεται ότι διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποκοπή του κονδυλίου, το οποίο αφορά τη λειτουργία της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων.

Βαριές «σπόντες»

Αφορμή για το ξέσπασμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτέλεσαν οι δηλώσεις της Χρ. Ερωτοκρίτου σε ραδιοφωνική εκπομπή, η οποία επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στάση του κόμματός της. Μετά τις δηλώσεις οι τρεις βουλευτές του ΔΗΚΟ έγραψαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής: Μ. Μουσιούττας: «Δεν θεωρώ ότι είμαι #λαικιστής ή #ημιμαθής, γιατί καταψήφισα την κατάργηση του κονδυλίου για τις υπηρεσίες επιθεώρησης εργασίας. Ας ψάξουν να βρουν τι ήθελαν να ψηφίσουν και τι τελικά ψήφισαν. Θα απογοητευτούν…

Α. Βότσης: «Παρομοίως Μαρίνο. Δεν θα αποφύγουν τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας. Θα τα πούμε σύντομα».

Χρ. Ερωτοκρίτου: «Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Νομοσχέδιο με αυστηρές ποινές για την αδήλωτη εργασία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα το 2017. Χθες το ΔΗΚΟ δεν ψήφισε σχετικό κονδύλι, αφού δεν έφτασε στην Ολομέλεια σχετικό Νομοσχέδιο. Πρώτα Νομοσχέδιο μετά κονδύλι, όχι ανάποδα».

Μ. Μουσιούττας: «Λένε πως καταψήφισαν το κονδύλι για τη δημιουργία Υπηρεσίας Επιθεώρησης, γιατί δεν κατατέθηκε το σχετικό νομοσχέδιο ακόμη στην Ολομέλεια. Γιατί τότε υπερψήφισαν την ίδια ημέρα το κονδύλι για τη δημιουργία Υφυπουργείου Καινοτομίας, το σχετικό νομοσχέδιο του οποίου δεν κατατέθηκε ακόμη στην Ολομέλεια; Κάτι δεν πάει καλά!» Α. Βότσης: «Θα τα πούμε τον Γενάρη. Για να δούμε αν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες».

Σημειώνεται μάλιστα ότι στον διαδικτυακό διάλογο μεταξύ των τριών βουλευτών συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΔΗΚΟ, είτε με σχόλια είτε πατώντας «like».

Προς ηγεσία ΕΔΕΚ: «Προβληματιστείτε για τον ιδεολογικό σας προσανατολισμό» Εσωτερική διαμάχη έχει ξεσπάσει και στην ΕΔΕΚ, η οποία μάλιστα είναι πιο έντονη, αφού οι διαφωνούντες πνέουν τα μένεα κατά της ηγεσίας του κόμματος και ιδιαίτερα κατά του προέδρου Μαρίνου Σιζόπουλου.

Μάλιστα η ΔΕΟΚ τοποθετήθηκε με δημόσια ανακοίνωσή της και κάλεσε τα κόμματα τα οποία καταψήφισαν το κονδύλι για τη λειτουργία της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων (περιλαμβανομένης της ΕΔΕΚ) «να προβληματιστούν για τον ιδεολογικό τους προσανατολισμό». Υπέδειξε επίσης ότι: «Δεν είναι δυνατόν στη θεωρία να πλειοδοτούν για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην πράξη να στηρίζουν τις παράλογες απαιτήσεις των εργοδοτών».

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.