Απάντηση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Σε συνέχεια χθεσινής ανακοίνωσης και δημόσιων τοποθετήσεων μελών της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), σχετικά με καταγγελίες για αδράνεια της Πολιτείας και του Υπουργείου να επιλύσει τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, το Υπουργείο αναφέρει πως οι αρχικοί σχεδιασμοί προέβλεπαν την ανακαίνιση των δύο θαλάμων στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας εντούτοις τον Σεπτέμβριο του 2019, το Τμήμα Δημοσίων Έργων ενημέρωσε το Υπουργείο ότι, μετά από μελέτη που εκπονήθηκε, δεν είναι εφικτό να ανακαινιστούν οι εν λόγω θάλαμοι. Παράλληλα έγινε εισήγηση όπως οι δύο θάλαμοι ενσωματωθούν στο master plan του νέου Νοσοκομείου.

Επιπρόσθετα το Υπουργείο αναφέρει πως από τον Σεπτέμβριο 2019 μέχρι και σήμερα και μετά από πιέσεις του Υπουργείου Υγείας, ετοιμάστηκαν όλες οι απαραίτητες μελέτες (αρχιτεκτονικά σχέδια, Σημείωμα Έργου), που θα υποβληθούν εντός των επόμενων ημερών στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ώστε να προχωρήσει η ανέγερση της 1ης φάσης του Νοσοκομείου (δύο θάλαμοι και ΘΕΜΕΑ).

Επιπλέον, σε συνάντηση των Υπουργών Υγείας και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στα τέλη Ιανουαρίου, η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Αθαλάσσας τέθηκε, μαζί με τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’, ως προτεραιότητες για τα αναπτυξιακά έργα του Υπουργείου Υγείας.

Για όλα τα πιο πάνω, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΠΑΣΥΝΟ, οι οποίοι όφειλαν με τη σειρά τους να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους. Ως εκ τούτου,«οι καταγγελίες για αδράνεια και έλλειψη σχεδιασμών εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτείας είναι τουλάχιστον ανακριβείς».

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΟΚΥπΥ θα έπρεπε να γνωρίζουν τους πιο πάνω σχεδιασμούς προτού προβαίνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις, αλλά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους προβαίνοντας στις ενέργειες που τους αναλογούν.

Υπενθυμίζεται ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου είχε πει ότι έχει ληφθεί απόφαση πως ότι και να γίνει στις κτιριακές εγκαταστάσεις δεν θα βελτιώσει την κατάσταση, γι’ αυτό και λήφθηκε η απόφαση για ανέγερση νέου, σύγχρονου νοσοκομείου και εγκρίθηκε και το σχετικό κονδύλι.