Εμπάργκο όπλων σε Τουρκία πρότεινε ο πρώην σωματοφύλακας του Μιχαλολιάκου στον Πρόεδρο  Με την πάγια πρόταση για κλείσιμο των οδοφραγμάτων αλλα αυτή τη φορά  για αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού  ήταν μεταξύ των εισηγήσεων του αδελφού κομματος της υπόδικης Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, του ΕΛΑΜ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

  Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ανέφερε ότι συζήτησε μια σειρά από θέματα τα οποία απασχολούν την ευρύτερη κοινωνία.

  Το πρώτο, είπε, «αφορά το μεταναστευτικό και τους τρόπους χειρισμού από την κυπριακή κυβέρνηση».

  «Εχουμε τη διαβεβαίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας πως με βάση τις νέες ευρωπαϊκές οδηγίες και αποφάσεις η Κυβέρνηση θα λάβει νέα, αυστηρότερα μέτρα» είπε.

  Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε σύμφωνα με τον ίδιο αφορούσε τον κορωνοϊό, «ένα παγκόσμιο πλέον πρόβλημα». «Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες κατ’ αρχήν ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού», είπε, προσθέτοντας ότι «έχουν παρθεί ήδη κάποια μέτρα».

  Από την δική μας πλευρά, ανέφερε ο  Χρίστου, «έχουμε καταθέσει κάποιες εισηγήσεις οι οποίες ελπίζω να αξιοποιηθούν». Ο πρώην σωματοφύλακας του Μιχαλολιάκου και Πρόεδρος του εδώ παραρτήματος της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Χρίστος Χρίστου συμπλήρωσε ότι «μέσα στις δικές μας εισηγήσεις είναι και το θέμα των οδοφραγμάτων και ακριβώς λόγω αυτής της ασθένειας θα πρέπει να τεθεί επί τάπητος αυτών των διόδων προς τα κατεχόμενα».

  Συνέχισε λέγοντας ότι το τρίτο ζήτημα που συζητήθηκε κατά την συνάντηση ήταν η Αμμόχωστος και οι τουρκικές προκλήσεις, «τις οποίες παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα όλοι μας και κατά την άποψη θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να λάβουμε εκείνα τα μέτρα τα οποία μπορούμε ως Κυπριακή Δημοκρατία να λάβουμε».

  Ανέφερε ενδεικτικά, όπως είπε, «την πίεση που πρέπει να ασκηθεί προς τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων για εφαρμογή εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία».