Εμπαιγμός, κοροϊδία και ομηρία των Λαρνακέων

ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος να δώσει οριστική λύση στο θέμα επέκτασης του νοσοκομείου Λάρνακας

Για εμπαιγμό, κοροϊδία και ομηρία της πόλης, των ασθενών και των λειτουργών της υγείας, κάνει λόγο το ΑΚΕΛ Λάρνακας και με ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Οι υπαρκτοί κίνδυνοι για την ασφάλεια και την υγεία, καθώς και η ταλαιπωρία, λόγω των κρατικών διαδικασιών και διαφωνιών με τον εργολάβο του έργου, δεν είναι πλέον αποδεκτά ως δικαιολογίες». Το ΑΚΕΛ ζητά άμεσες λύσεις από την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ υπόσχεται χρονοδιαγράμματα τα οποία ποτέ δεν τηρεί. Βρισκόμαστε εκ νέου ενώπιον έλλειψης πολιτικής βούλησης για ακόμα ένα μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τη Λάρνακα και τους κατοίκους της. Οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις για ολοκλήρωση του έργου τον Απρίλη του 2018 είναι ένα ακόμα πυροτέχνημα», τονίζει το ΑΚΕΛ και απαιτεί, «κατά την επίσκεψη, τις επόμενες μέρες, του Προέδρου στη Λάρνακα, να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα και να μην αρκεστεί εκ νέου σε ευχολόγια». Να θυμίσουμε πως σε επίσκεψή του στο εργοτάξιο το περασμένο καλοκαίρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δεσμευτεί ότι η καινούργια πτέρυγα θα παραδιδόταν τον Απρίλη του 2018. Αυτό όχι μόνο δεν έχει γίνει, αλλά το έργο βρίσκεται και πάλι σε στασιμότητα και ουδείς γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί. Ο Υπουργός Υγείας, πάντως, ομολόγησε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών και Έργων ότι πιστεύει πως το έργο δεν θα παραδοθεί ούτε καν τον Απρίλη του 2019, όπως χαρακτηριστικά είπε. Εάν η εκτίμηση του Υπουργού επαληθευτεί, σημαίνει ότι ένα έργο το οποίο ξεκίνησε με αρχικό χρονοδιάγραμμα τριών χρόνων, παρουσιάζει καθυστέρηση άλλων τόσων χρόνων.

 

Διαβάστε το κύριο θέμα της εφημερίδας αλλά και όλα τα θέματα στη ζώνη συνδρομητών. Μπορείτε να βρείτε παλαιότερες εκδόσεις στο αρχείο της εφημερίδας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.