Εμπειρογνωμοσύνη Γεν. Εισαγγελέα ζητά η κυβέρνηση για απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Την εμπειρογνωμοσύνη του Γενικού Εισαγγελέα και της Νομικής Υπηρεσίας, ως Νομικού Συμβούλου της Δημοκρατίας, θέλει να επικαλεστεί η κυβέρνηση, προτού λάβει τις αποφάσεις της ως προς τη διαχείριση της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικά τα τρία νομοθετήματα για αποκοπή μισθών και ωφελημάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σήμερα οι αρχηγοί -απουσίαζε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τον οποίο εκπροσώπησε ο Εκπρόσωπος Τύπου Στέφανος Στεφάνου- ανηφόρισαν στο λόφο του Προεδρικού όπου είχαν την πρώτη συζήτηση με την κυβέρνηση ως προς το θέμα.

Συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί, παρουσία του Κώστα Κληρίδη, σε νέα συνάντηση την οποία θα συγκεκριμενοποιήσει το Προεδρικό στη συνέχεια.

Πηγή η οποία γνωρίζει το περιεχόμενο της σημερινής σύσκεψης, δήλωσε στον Άστρα, ότι στο κυβερνητικό θεωρούν ως απαραίτητη προϋπόθεση των όποιων μέτρων ληφθούν, τη συνταγματική αναθεώρηση, και δη του άρθρου 23 που παραπέμπει στην προστασία του δικαιώματος της περιουσίας, κάτι το οποίο κρίνεται ως νομικό υπόβαθρο για οτιδήποτε αποφασιστεί.

Την ίδια ώρα φαίνεται ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αξιολογεί τη ζημιά στα
Δημοσιονομικά η οποία φαίνεται να φτάνει στα 1,6 δις την ίδια ώρα που οι επιτελείς σκέφτονται την επανανομοθέτηση νομοθετημάτων που αφορούσαν περικοπές στο δημόσιο.

Η θέση του ΑΚΕΛ

Διαπιστώθηκε ότι απουσιάζουν κάποιες ψηφίδες σε σχέση με τις νομικές προεκτάσεις της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου και γι αυτό αποφασίστηκε νέα σύσκεψη με την παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τροποποίησης του άρθρου 23 του Συντάγματος, που επικαλέστηκε στην απόφασή του το Διοικητικό Δικαστήριο, ο Στέφανος Στεφάνου επεσήμανε πως με το σύνταγμα θα πρέπει να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί διοτι δεν θα πρέπει, να αποτελεί την εύκολη καταφυγή. Πρέπει, είπε, να αξιολογηθεί η κατάσταση συνολικά παρόντος του γενικού Εισαγγελέα.

Ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι το ΑΚΕΛ δεν συσχετίζει την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου με το ζήτημα της παραίτησης του Υπουργού Οικονομικών.

Το ΑΚΕΛ, υπενθύμισε, ζήτησε την παραίτηση του κ. Γεωργιάδη, για την κατάρρευση του συνεργατισμού και δεν έθεσε θέμα παύσης του για να προχωρήσει η σύσκεψη και η συζήτηση για τις απόφασεις του ΔΔ.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.