Εμπιστοσύνη: Το πιο σημαντικό ίσως πλεονέκτημα του Μαυρογιάννης

Του Κωνσταντίνου Ζαχαρίου

 

 

Είναι παραδεκτό απ’ όλους ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι πιο ικανός να χειριστεί το Κυπριακό σε σύγκριση με τον ανθυποψήφιό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Ακόμη και αυτοί οι οποίοι έχουν επιλέξει να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, παραδέχονται την υπεροχή του Ανδρέα Μαυρογιάννη ειδικά σ’ αυτόν τον τομέα. Τρανό παράδειγμα ο Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε επί λέξει ότι: «Εάν με πραγματικούς όρους βρισκόμασταν μπροστά στην επίλυση του Κυπριακού, εγώ πρώτος θα σας έλεγα να ψηφίσουμε τον υποψήφιο που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ».

Όσοι έχουν επιλέξει να στηρίξουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη γνωρίζουν, βέβαια, ότι υπερτερεί και στα υπόλοιπα θέματα σε σχέση με τον ανθυποψήφιό του και κυρίως στην ειλικρίνεια του λόγου του. Ωστόσο, το γεγονός ότι ακόμη και όσοι έχουν επιλέξει για τους δικούς τους λόγους να στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη παραδέχονται ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι πιο ικανός στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον τόπο εδώ και μισό αιώνα περίπου, είναι πολύ τιμητικό τόσο για τον ίδιο όσο και για όσους έχουν επιλέξει να στηρίξουν την υποψηφιότητά του, είτε από τον πρώτο γύρο των εκλογών είτε στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Παρόμοια είναι τα δεδομένα και για τα ζητήματα τα οποία αφορούν την οικονομία. Κανένας απ’ όσους στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη δεν τόλμησε να αμφισβητήσει τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης, το οποίο ετοιμάστηκε από το επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Αντίθετα, ακριβώς επειδή αναγνωρίζουν και οι ίδιοι την υπεροχή του Ανδρέα Μαυρογιάννη (ο οποίος διαχειρίστηκε με επιτυχία προϋπολογισμούς πολύ μεγαλύτερους από τα μεγέθη της Κύπρου), καθώς και των δράσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησής του, οι υποστηρικτές του Νίκου Χριστοδουλίδη αναλώνονται σε ένα είδος προεκλογικής εκστρατείας από τα πολύ παλιά χρόνια ρίχνοντας λάσπη εναντίον ομάδων ή/και προσώπων που στηρίζουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Ενίοτε κλέβουν και προτάσεις από το πρόγραμμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, όπως έκανε και ο ίδιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης όταν αντέγραψε αποσπάσματα και ατάκες από την ομιλία του Ιωάννη Κασουλίδη.

Παρόμοια είναι τα δεδομένα και όσον αφορά τη διαφάνεια. Ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα όσων έκαναν εισφορά στην προεκλογική του εκστρατεία, το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη αρνείται να το πράξει και αντί αυτού αναλώνεται σε συνθήματα ότι «η Κύπρος ανήκει στη Δύση», χωρίς να δίνει στοιχεία τα οποία να επιβεβαιώνουν ότι αυτό αποτυπώνεται και στη λίστα όσων έκαναν εισφορά στην προεκλογική του εκστρατεία. Και αυτό από μόνο του λέει πολλά, ειδικά την περίοδο την οποία διανύουμε.

Την Κυριακή εκλέγουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η απόφαση του καθενός μας θα κρίνει το μέλλον του τόπου και κυρίως της νέας γενιάς. Δεν χωράνε πείσματα. Είναι πολύ σημαντικό ο νέος Πρόεδρος να διακατέχεται από ικανότητα να χειριστεί τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα και να μπορεί να προωθήσει δράσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται στο όραμα της κοινωνίας. Οι ερασιτέχνες του copy and paste δεν μπορούν να πάρουν τη χώρα μπροστά. Όσοι ενήργησαν ως αποστάτες για να προωθήσουν προσωπικές τους φιλοδοξίες, κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνουν ξανά και αυτή τη φορά το θύμα ενδεχομένως να είναι η ίδια η χώρα και η νέα γενιά.

Την Κυριακή δίνουμε την ψήφο μας σ’ αυτόν ο οποίος εμπνέει εμπιστοσύνη. Στον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy