Εμπρησμός Δικαστηρίου Λ/σού: Παραδοχές από κατηγορούμενους με φόντο… εργαστήριο μεθαμφεταμίνης

Τον εμπρησμό αίθουσας τεκμηρίων του Δικαστηρίου Λεμεσού, που σημειώθηκε στις 21 Ιουλίου, παραδέχθηκαν σήμερα οι δυο κατηγορούμενοι στην υπόθεση, με το Κακουργιοδικείο να ορίζει την 27η Απριλίου για γεγονότα και επιβολή ποινής.

Η υπόθεση συνδέεται με την υπόθεση, που επίσης εκκρεμεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου, για το εργαστήριο παρασκευής μεθαμφεταμίνης, καθώς ο 31χρονος βασικός κατηγορούμενος, είναι ένας εκ των δυο κατηγορούμενων για τον εμπρησμό στο δικαστήριο.

 Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου «οι δυο κατηγορούμενοι άλλαξαν σήμερα την απάντηση τους και παραδέχθηκαν τον εμπρησμό της αποθήκης τεκμηρίων του δικαστηρίου, ενώ η υπόθεση ορίστηκε για γεγονότα και ποινή στις 27 Απριλίου».

Για την υπόθεση, πρόσθεσε, καταζητούνται δυο πρόσωπα, τα οποία φέρονται να είχαν λάβει οδηγίες από τον 31χρονο υπόδικο, για εμπρησμό των τεκμηρίων που βρίσκονταν στην αποθήκη του δικαστηρίου Λεμεσού.

 «Το ίδιο άτομο, παραδέχθηκε και αριθμό κατηγοριών και στην υπόθεση του εργαστηρίου παρασκευής μεθαμφεταμίνης», συμπλήρωσε ο κ. Κυριάκου.

Για την υπόθεση του εργαστηρίου παραγωγής ναρκωτικών ουσιών, που εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2020 μετά από επιχείρηση της ΥΚΑΝ, παραδέχθηκαν σήμερα ενοχή, σε αριθμό κατηγοριών,τρεις ακόμη κατηγορούμενοι, ενώ πέρσι είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης και σε δυο γυναίκες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.