Εμβόλια: 37.109 άτομα ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εμβολιασμοί στην Κύπρο μετά και την προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών του εμβολίου Astrazeneca την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Λειτουργό Τύπου του Υπ. Υγείας, κα. Μαργαρίτα Κυριάκου, μέχρι και χθες έγιναν 131,623 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 37,109 αφορούν άτομα που ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους, λαμβάνοντας και τις δύο δόσεις.

Επιπρόσθετα, 1,714 άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έλαβαν την 1η δόση του εμβολίου, όπως επίσης και 225 κλινήρεις ασθενείς που εμβολιάζονται από κινητές μονάδες μέσω της διαδικασίας που θεσπίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα το Εμβολιαστικό Κέντρο που λειτουργούσε στο Οίκημα ΠΑΣΥΔΥ στην Λάρνακα μεταφέρθηκε στο Λιμάνι Λάρνακας (χώρος αφίξεων) στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σε πλήρη ανάπτυξη στον νέο χώρο μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι και 11 συνεργεία ταυτόχρονα (στο Οίκημα της ΠΑΣΥΔΥ ήταν 5).

Άνοιξε η Πύλη Εμβολιασμού για επαναπρογραμματισμό ραντεβού με εμβόλια AstraZeneca, θα συνεχιστεί και Τρίτη

Άνοιξε η Πύλη Εμβολιασμού από τις 8.00 το πρωί της Δευτέρας, μέχρι και την Τρίτη στις 7.00 το βράδυ αποκλειστικά για τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca που είχαν αναβληθεί στις 16, 17 και 18 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ύστερα από την επιστημονική γνωμοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca, συνεχίζεται στη βάση του προγραμματισμού, η υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Διευκρινίζεται ότι σήμερα και αύριο, πρόσβαση στην Πύλη Εμβολιασμού θα έχουν μόνο τα άτομα που είχαν ραντεβού στις 16, 17 και 18 Μαρτίου και μόνο για να επαναδιευθετήσουν τον εμβολιασμό τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.