Εμβόλια κορωνοϊού: Εβδομάδα μαζικών αφίξεων στην Κύπρο

Oι πρώτες 7.200 δόσεις του εμβολίου Astra-Zeneca φτάνουν σήμερα στην Κύπρο.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες που θα χορηγήσουν αυτό το εμβόλιο σε άτομα κάτω των 65 χρόνων, η Κύπρος θα ακολουθήσει την οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ο οποίος δεν έχει καθορίσει ηλικιακό όριο για τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Μιλώντας στον Άστρα η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου είπε ότι αναμένεται και η άφιξη 5.800 δόσεων από τη Pfizer, καθώς και 2.400 δόσεις από τη Moderna μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο παρτίδες εμβολίων της Astra-Zeneca με το συνολικό αριθμό των συγκεκριμένων εμβολίων να φτάσει τις 69 χιλιάδες δόσεις εντός Φεβρουαρίου.

Απαντώντας γιατί σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης η Κύπρος θα χορηγήσει το εμβόλιο της Astra-Zeneca και σε άτομα άνω των 65 χρόνων, η κα Κυριάκου είπε ότι η Κύπρος ακολουθεί τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Τα δεδομένα από τις κλινικές μελέτες, είπε, δείχνουν ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και στις ηλικίες άνω των 65, όπως αποδείχθηκε σε άλλες χώρες, όπως στη Μεγάλη Βρετανία.

Κάλεσε του πολίτες να μην ανησυχούν, λέγοντας ότι και το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό όπως και τα υπόλοιπα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.