Εμβολιασμοί: Παίρνουν σειρά οι νεότερες ηλικίες

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για τους εμβολιασμούς ανάμεσα στις νεότερες ηλικίες, δήλωσε στον Άστρα η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου.

Σήμερα άνοιξε η Πύλη εμβολιασμού μόνο για τα άτομα ηλικίας 43 και 44 ετών και μέχρι την πρώτη ώρα, όπως είπε η κα Κυριάκου από τα 13.680 ραντεβού είχαν κλείσει τα 9.315.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό άλλων μικρότερων ηλικιακών ομάδων η κα Κυριάκου είπε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα και τα οποία θα μπορούν να εμβολιαστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε ότι αφορά τη διάθεση εμβολίων σε προσωπικούς γιατρούς η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας είπε ότι στάλθηκε επιστολή προς αυτούς για να δηλώσουν μέχρι την Τετάρτη τον αριθμό των εμβολίων που χρειάζονται για να γίνουν οι διαδικασίες αποστολής των εμβολίων.

Σε ότι αφορά τον ρυθμό των εμβολιασμών η Μαργαρίτα Κυριάκου είπε ότι εκείνο που προέχει είναι να υπάρχει ροή εμβολίων και διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων.

Πέραν τούτου, σημείωσε, έγινε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού για να δημιουργηθεί ακόμα ένα εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη και βρίσκονται στη διαδικασία επέκτασης του ωραρίου εργασίας των εμβολιαστικών κέντρων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.