Εμβολιασμοί σε ορεινές περιοχές με κινητές μονάδες το Σάββατο – Όλες οι πληροφορίες

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Εμβολιασμούς κατά της COVID-19 σε ορεινές περιοχές με κινητές μονάδες οργανώνει το προσεχές Σάββατο το Υπουργείο Υγείας, προς διευκόλυνση των κατοίκων.

Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι με στόχο να διευκολύνει κατά το δυνατό την πρόσβαση των κατοίκων των ορεινών κοινοτήτων σε μονάδες εμβολιασμού κατά της COVID-19, υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα και σε συνεννόηση με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών, Κώστα Χαμπιαούρη, το Υπουργείο Υγείας οργανώνει εμβολιασμούς με κινητή μονάδα εμβολιασμού το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021, στις κοινότητες της Ευρύχου και της Τριμίκλινης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εμβολιασμοί θα διενεργηθούν το Σάββατο στο Κέντρο Υγείας Ευρύχου, από τις 08:00 μέχρι τις 10:30 και στο Γραφείο Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών, στην Τριμίκλινη, από τις 11:30 μέχρι τις 14:00.

Συγκεκριμένα, στα δύο πιο πάνω σημεία η κινητή μονάδα θα εξυπηρετεί μόνο άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου COVID-19 (χορήγηση 1ης δόσης) και άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει την 1η δόση εμβολίου Pfizer/BioNTech και έχει παρέλθει η περίοδος των τριών (3) εβδομάδων που απαιτείται για τη 2η δόση και την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος (χορήγηση 2ης δόσης).

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό με την 3η ενισχυτική δόση, θα εξυπηρετηθούν άτομα, ηλικίας 60 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει απαραίτητα παρέλθει χρονικό διάστημα έξι μηνών από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, δελτίο εγγραφής αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.