Εμβολιάστηκαν με Άστραζένεκα τα μέλη του Υπουργικού για να στείλουν μήνυμα στους πολίτες

Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού έλαβαν σήμερα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που δεν εμβολιάστηκαν ήδη, εκτός του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος, λόγω απουσίας του για υπηρεσιακούς λόγους, στο εξωτερικό, θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα.

meli ipoutgikou emvoliasmos astrazeneka kivernisi 9 scaled

Τα μέλη του σώματος εμβολιάστηκαν το πρωί στο Εμβολιαστικό Κέντρο που λειτουργεί στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως “αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο”.

meli ipoutgikou emvoliasmos astrazeneka kivernisi 10 scaled

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως “έχουμε προσέλθει μαζικά, ύστερα από ομόφωνη απόφαση, προκειμένου όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα πως αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο”.

meli ipoutgikou emvoliasmos astrazeneka kivernisi 8 scaled

“Για να στείλουμε ένα μήνυμα πως οι ελάχιστες των περιπτώσεων παρενεργειών που παρατηρήθηκαν δεν μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στον μαζικό εμβολιασμό, που θα δημιουργήσει τις προοπτικές της ανοσίας της αγέλης, αλλά και θα δώσει την ευχέρεια να ανοίξει η οικονομία, να αποκτήσει ξανά την ελευθερία του ο κόσμος, να ζούμε σε μια κανονική ζωή”, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

meli ipoutgikou emvoliasmos astrazeneka kivernisi 11 scaled

Κάλεσε όλους τους πολίτες να μην επηρεάζονται από τα όσα γράφονται ή από τα όσα λέγονται, σημειώνοντας πως “μέχρι στιγμής στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εμβολιαστεί πέραν των 38 εκατομμυρίων με AstraZeneca και δεν υπήρξαν παρά ελάχιστες των ελαχίστων παρενέργειες”.

meli ipoutgikou emvoliasmos astrazeneka kivernisi 12 scaled

“Συνεπώς για άλλη μια φορά καλώ το σύνολο του κυπριακού λαού που παραμένει ανεμβολίαστο: Μην επιλέγετε. Εμβολιαστείτε. Αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο”, σημείωσε.

meli ipoutgikou emvoliasmos astrazeneka kivernisi 16 scaled

Ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια χαλαρώσεων των περιοριστικών μέτρων μέσα στο Πάσχα, ο Πρόεδρος είπε πως “η επιδημιολογική ομάδα θα αποφασίσει αφού εξετάσει όλα τα δεδομένα”.

meli ipoutgikou emvoliasmos astrazeneka kivernisi 15 scaled

Σήμερα εμβολιάστηκαν οι Υπουργοί Άμυνας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Ενέργειας, Υγείας, Παιδείας, Μεταφορών, Γεωργίας, ο Υφυπουργός Τουρισμού, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, ο  Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

meli ipoutgikou emvoliasmos astrazeneka kivernisi 14 scaled

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.