Εμβολιάστηκαν οι γονείς του 3χρονου αγοριού που χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης

Εξελίξεις προκύπτουν για το 3χρονο αγόρι που πάσχει από καρδιοπάθεια και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε εξιδεικευμένο κέντρο υγείας της Γερμανίας.

Οι γονείς του αγοριού έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της νόσου covid-19 και με την πάροδο μερικών ημερών θα μεταβούν στο εξωτερικό για την επέμβαση.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Αβραάμ Ηλία, «η γενική κατάσταση του παιδιού είναι σταθερή».

Θέλουμε να δούμε, σημείωσε, πότε θα τους δεχτούν στην Γερμανία για την επέμβαση.

Το ιδανικό, πρόσθεσε, είναι να πάει στο ίδιο κέντρο που έκανε και την πρώτη επέμβαση τον Ιούλιο του 2021.

Ο Δρ Ηλία ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει επαφές με το νοσηλευτήριο της Γερμανίας και ζήτησαν να τους πει πότε μπορούν να δεχθούν παιδί και γονείς.

Η επέμβαση του παιδιού είχε ακυρωθεί από νοσηλευτήριο της Γερμανίας για τον λόγο ότι οι γονείς ήταν ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι δεν προχώρησαν στη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου, ώστε να προχωρεί πιο εύκολα η όλη διαδικασία.

«Αυτό το οποίο θέλω πραγματικά να πω εγώ, ενώ είχαμε ενημερώσει τον πατέρα γιατί είχαμε στείλει ξανά αυτό το παιδί για χειρουργείο και ήξερε ότι θα έπρεπε να πήγαινε και να έκαμε το εμβόλιο, δυστυχώς δεν άκουσε και βάζει τώρα σε αυτή την ταλαιπωρία το παιδί του το ίδιο.»

Η κα. Γιαννάκη είπε πως η ίδια έχει προχωρήσει σε νέα διαβήματα με το αρμόδιο κέντρο υγείας, στο οποίο απέστειλε χθες το βράδυ σχετική επιστολή, στην οποία αναφέρει:

«Αναμένω μια γραπτή ενημέρωση από τη Γερμανία, να μου πουν εαν θα μπορεί αυτό το παιδί, επειδή τώρα πήραν την πρώτη δόση και θα πρέπει να περάσουν σχεδόν τρεις εβδομάδες για να πάει να κάνει και τη δεύτερη δόση και να το δεχτούν. Τα δυο ερωτήματα που έθεσα εγώ εχτές η ώρα οκτώ τη νύχτα που έστειλα επιστολή, εάν οι Γερμανοί θα δεχτούν αυτούς τους γονείς με μια δόση και το δεύτερο αν αυτό το παιδί θα είναι ακόμα σε θέση, να περιμένει αυτές τις τρεις εβδομάδες για να χειρουργηθεί.»

Ερωτηθείς η κ. Γιαννάκη αν το παιδί θα χειρουργηθεί στην Κύπρο, η ίδια απάντησε πως πρώτα θα αναμένει τις σχετικές απαντήσεις από το κέντρο υγείας της Γερμανίας.

Να σημειώσουμε πως το 3χρονο αγοράκι συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Μακάριο Νοσοκομείο με την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται σταθερή.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.