Εμβολιάστηκαν πάνω από 2 εκ. άνθρωποι στην Τουρκία

Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν μέχρι στιγμής στην Τουρκία, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας. Ωστόσο η Τουρκία αναμένει ακόμη να παραλάβει εμβόλια από την Κίνα. 

Η πρώτη δόση του κινέζικου εμβολίου έφτασε στην Τουρκία στις 30 Δεκεμβρίου και έπειτα από επείγουσα έγκριση χρήσης από τον Μηχανισμό Ιατρικού Συμβουλίου στις 13 Ιανουαρίου, εμβολιάστηκαν πρώτα ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και  ο Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά και την επομένη στις 14 Ιανουαρίου ξεκίνησε ο εμβολιασμός των λειτουργών υγείας και στη συνέχεια των ηλικιωμένων. Οι εμβολιασμοί γίνονται σε δύο δόσεις. Όσοι εμβολιάζονται με την πρώτη δόση σε 28 μέρες εμβολιάζονται και με τη δεύτερη δόση.

Μέχρι στιγμής, έχουν φτάσει από την Κίνα σε δύο δόσεις, 6,5 εκατομμύρια εμβόλια από τα 10 εκατομμύρια που αναμενόταν να φτάσουν τον μήνα Ιανουάριο. Η συμφωνία με την Κίνα είναι για 50 εκατομμύρια εμβόλια και με αυτά θα εμβολιαστούν 25 εκατομμύρια πολίτες. Σε πρώτη φάση η ομάδα Β περιλαμβάνει τους ηλικιωμένους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η ομάδα Γ περιλαμβάνει άτομα άνω των 65. Σε δεύτερη φάση, στην ομάδα Α περιλαμβάνονται υπάλληλοι Υπουργείων σε κρίσιμες θέσεις όπως Άμυνας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, και υπηρεσίες όπως της αστυνομίας της ασφάλειας, της εκπαίδευσης, των φυλακών, των τροφίμων, των αρτοποιείων, εργοστασίων, τομέων μεταφορών. Ακολουθούν τα άτομα μεταξύ των 50-64 ετών και στο επόμενο στάδιο τα άτομα με χρόνιες ασθένειες. Ακολουθούν όσοι είναι 40-49 και έπονται οι ηλικίες 30-39 και οι ηλικίες 18-29.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.