Εμβολιαστικό πλάνο: Η ασφάλεια των εμβολίων και η ανησυχία των ασθενών

Ανησυχία για την άρνηση πολιτών να εμβολιαστούν εκφράζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνδέσμων ασθενών.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Μάριος Κουλούμας είπε ότι οι ασθενείς έχουν φοβία και ανησυχία για τα όσα λέγονται γύρω από την ασφάλεια του εμβολίου της ASTRAZENECA. Πρόσθεσε ότι ενώ έχει ανοίξει η πλατφόρμα δεν υπήρξε αρκετή ζήτηση.

Σημείωσε ότι από τη στιγμή που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συστήνει τον εμβολιασμό και ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, πρέπει κυρίως οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν άμεσα.

Παράλληλα, ο κ. Κουλούμας γνωστοποίησε ότι από την Δευτέρα θα ανοίξει η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα με ρευματοπάθειες, νευρολογικές παθήσεις και πολλαπλής σκλήρυνσης στα οποία γίνεται χορήγηση θεραπειών με βιολογικούς παράγοντες ή άλλα φάρμακα που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αφορά περίπου 5,500 άτομα.

[yarpp]

Επίσης είπε ότι 600 ασθενείς έχουν εγκριθεί τους τελευταίους μήνες από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας. Αυτά τα άτομα, είπε, είναι σε καταλόγους των φαρμακευτικών υπηρεσιών και οι τεχνικοί καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει και για αυτούς η Πύλη Εμβολιασμού την Δευτέρα. Αλλιώς, σημείωσε, θα ανοίξει για τα 600 αυτά άτομα η Πύλη την Τετάρτη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy