Εμβόλιο Pfizer: Το Ισραήλ έλαβε το πρώτο φορτίο δεκάδων χιλιάδων δόσεων

Το Ισραήλ παρέλαβε το πρώτο φορτίο εμβολίων κατά του κορωνοϊού την Τετάρτη και εταιρεία διανομής προέβλεψε ότι η χώρα θα έχει αρκετά εμβόλια για τον εμβολιασμό ενός τετάρτου του πληθυσμού της χώρας ως το τέλος του χρόνου.


Όπως μεταδίδει το Reuters φορτηγό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκούριον μεταφέροντας, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, δεκάδες χιλιάδες δόσεις εμβολίων της Pfizer Inc στο πλαίσιο δοκιμής για τις διαδικασίες μεταφοράς και αποθήκευσης.

Το Ισραήλ, σχεδιάζει να αρχίσει τους εμβολιασμούς στις 20 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η εταιρεία διανομής Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

«Πιστεύω σε αυτό το εμβόλιο. Αναμένω ότι θα λάβει τις απαραίτητες (ρυθμιστικές) εγκρίσεις τις επόμενες μέρες», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια τελετής στο αεροδρόμιο, προσθέτοντας ότι ο ίδιος προτίθεται να είναι ο πρώτος Ισραηλινός που θα εμβολιαστεί.


Η Pfizer και η BioNTeh, οι οποίες συνεργάζονται για το εμβόλιο, συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να παρέχουν στο Ισραήλ 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, ενώ η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που άρχισε να το χρησιμοποιεί σε εμβολιασμούς την Τρίτη.

Το Ισραήλ έχει επίσης παραγγείλει εμβόλια από τη Moderna Inc και την AstraZeneca Plc.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Teva Israel Γιόσι Όφεκ είπε ότι τα εμβόλια θα φτάσουν σε πιο γρήγορους ρυθμούς κατά τη διάρκεια του μήνα.


«Μιλάμε για ένα τεράστιο όγκο 4 εκατ. εμβολίων (δόσεων) ως το τέλος του χρόνου», ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του στρατού του Ισραήλ. Εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας είπε ότι θα χρειαστούν δύο δόσεις του εμβολίου για κάθε άτομο.

Με πληθυσμό 9 εκατ. το Ισραήλ έχει καταγράψει 348.968 περιστατικά κορωνοϊού και 2.932 θανάτους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.