Εν αναμονή ανακοίνωσης ΓΓ ΟΗΕ η Λευκωσία, ο Γκουτέρες αξιολογεί όσα συζητήθηκαν λέει ο Πελεκάνος

Εν αναμονή της έκδοσης ανακοίνωσης από τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, μετά την άτυπη τριμερή συνάντηση της Νέας Υόρκης είναι η Λευκωσία.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη κάποια ανακοίνωση από τον ΓΓ αν και αυτό αναμενόταν να γίνει χθες, με βάση και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κ. Γκουτέρες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, είπε πως “η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι ο ΓΓ επεξεργάζεται τα όσα έχουν λεχθεί κατά τη διάρκεια του γεύματος (Γκουτέρες, Αναστασιάδη, Τατάρ) και θα εκδώσει ανακοίνωση”.

Πρόσθεσε πως “εμείς επαναλάβαμε (στη Νέα Υόρκη) τη θέση μας, τη θετική μας απάντηση στην πρόταση του ΓΓ για διορισμό ειδικού απεσταλμένου, όπως την είχαμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή κατά την Άτυπη Διάσκεψη στη Γενεύη”.

“Ο ΓΓ αξιολογεί τα όσα συζητήθηκαν στο γεύμα και αναμένεται η ανακοίνωσή του. Εκείνο που έχει σημασία είναι να υπάρχει κάποιος διορισμένος από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο να συζητήσει με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με στόχο την επανέναρξη του διαλόγου και για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης”, σημείωσε ο κ. Πελεκάνος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.