Τουλάχιστον 24 εκατομμύρια Βρετανοί αναμένεται να παρακολουθήσουν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες τον αποψινό αγώνα της εθνικής Αγγλίας με την Κροατία για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας.
 
Οι Άγγλοι φίλαθλοι δηλώνουν αισιόδοξοι ότι η νεαρή ομάδα του Γκαρεθ Σάουθγκεϊτ μπορεί να προκριθεί στον τελικό για πρώτη φορά από το νικητήριο 1966 και να κοντράρει το φαβορί Γαλλία. Είναι ο πρώτος ημιτελικός για την Αγγλία από το 1990.
 
Μοναδικός πονοκέφαλος για τον Άγγλο ομοσπονδιακό τεχνικό είναι το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος ούτως ή άλλως δε θα ήταν στο αρχικό σχήμα.
 
Περίπου 30.000 άνθρωποι θα συγκεντρωθούν στο Hyde Park του Λονδίνου για να δουν τον αγώνα σε γιγαντοοθόνες.
 
Εκατοντάδες χιλιάδες θα παρακολουθήσουν το ματς στις παραδοσιακές παμπ, με το Σύνδεσμο Βρετανικής Μπύρας και Παμπ να υπολογίζει ότι μόνο σήμερα θα καταναλωθούν 5,7 εκατομμύρια λίτρα μπύρας.
 
Υπολογίζεται επίσης ότι η μέχρι τώρα πορεία της εθνικής Αγγλίας στα ρωσικά γήπεδα, σε συνδυασμό με τον καλό καιρό στη Βρετανία, έχει δώσει ώθηση 30 εκατομμυρίων λιρών στην εθνική οικονομία, λόγω της γενικά αυξημένης καταναλωτικής κίνησης.
 
Σε διάστημα λίγων ημερών μέχρι και σήμερα, μόνο μία από τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ στη χώρα έχει πουλήσει 7,5 εκατομμύρια λουκάνικα, καθώς πολλοί συνδυάζουν τον αγώνα με μπάρμπεκιου.
 
Κατά 140% έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις τηλεοράσεων από την ημέρα έναρξης του Μουντιάλ.
 
Το δε τραγούδι ‘Three Lions/It’s Coming Home’, που ήταν ο ύμνος του Euro ’96 στα αγγλικά γήπεδα, αναμένεται να είναι αυτή την εβδομάδα στην κορυφή των charts στη Βρετανία.