Εν αναμονή του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Εντός της ημέρας παραδίδονται στο Υπουργείο Παιδείας οι τελικές υγειονομικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας, σε σχέση με το υγειονομικό πρωτόκολλο, για τη λειτουργία δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από έγκυρη πηγή του Υπουργείου Υγείας έχουν ολοκληρωθεί από πλευράς του οι τελικές υγειονομικές κατευθύνσεις με τη συμβολή της Επιστημονικής Ομάδας και εντός της της ημέρας θα αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει την ευθύνη για την τελική διαμόρφωσή του.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το Υπουργείο Υγείας στη βάση των μέχρι στιγμής επιδημιολογικών δεδομένων, δίδει το πράσινο φως με μερικές διαφοροποιήσεις, για την τελική έκδοση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που θα χρησιμοποιηθεί στα σχολεία με τη νέα χρόνια.

Πολύ σύντομα η παράδοση του τελικού πρωτοκόλλου στα σχολεία
———————————
Εξάλλου, αρμόδια πηγή του Υπουργείου Παιδείας εξέφρασε στο ΚΥΠΕ την ετοιμότητα -μόλις ληφθούν οι υγειονομικές κατευθύνσεις- να αποσταλεί άμεσα το τελικό πρωτόκολλο στα σχολεία, με σκοπό την προετοιμασία των εκπαιδευτικών.

Σχετικά με το ποιος θα επωμιστεί το κόστος της αγοράς μάσκας για χρήση από τους μαθητές, οι ίδια πηγή αναφέρει ότι προς το παρόν οι οδηγίες που υφίστανται αναφέρουν ότι ο κάθε μαθητής θα επωμίζεται το κόστος της δικής του μάσκας.

Κώλυμα Υπουργείου για τις δωρεές μασκών
———————————
Αν και το Υπουργείο Παιδείας έχει ενώπιον του πολλές προτάσεις για δωρεές ρούχινων μασκών, εντούτοις, αυτές προσκρούουν σε εμπόδια, λόγω της μη ύπαρξης επίσημων προδιαγραφών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την προστασία των χρηστών.

Σημειώνεται ότι οι ρούχινες μάσκες εμπίπτουν στην κατηγορία των μασκών που δεν προσφέρουν ατομική προστασία στο χρήστη και ως εκ τούτου τα προϊόντα αυτά φέρουν σχετική προειδοποίηση.

Όπως αναφέρθηκε, το ενδεχόμενο να δοθούν στους μαθητές μάσκες μιας χρήσης είναι απομακρυσμένο, λόγω του μεγάλου αριθμού μασκών που θα χρειαστούν, καθώς υπολογίζονται σε περίπου ένα εκατομμύριο το μήνα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.