Ενά νέο lockdown η πιο σωστή λύση λένε οι Τουριστικοί Πράκτορες

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η απόφαση για περιορισμό των κρουσμάτων μέσω ενός νέου lock down ίσως θα είναι η πιο σωστή λύση για την Τουριστική Βιομηχανία υποστηρίζει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Χάρης Παπαχαραλάμπους τονίζοντας την ανάγκη για άμεσες αποφάσεις.

Μιλώντας στην πρωινή Έκδοση, ο Εκπρόσωπος των Ταξιδιωτικών πρακτόρων επεσήμανε πως εάν ληφθεί απόφαση για ένα lock down μετά από δύο ή τρεις βδομάδες, υπάρχει ο κίνδυνος να παραταθεί η διαδικασία βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου ακόμη περισσότερο.

Εάν τον Ιούλιο και Αύγουστο, η Κύπρος παραμείνει στις κόκκινες λίστες των διαφόρων χωρών στο εξωτερικό τότε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στην τουριστική βιομηχανία.

Την ίδια ώρα υπέδειξε ότι κάποια από υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα, όπως η αποστολή sms δεν έχουν οποιοδήποτε νόημα για τους τουρίστες αφού στην Κύπρο δεν έχουν άλλες επαφές.

Διερωτήθηκε παράλληλα γιατί υπάρχει επιμονή για διενέργεια ενός δεύτερου PCR για τουρίστες από χώρες της κόκκινης κατηγορίας υπενθυμίζοντας ότι ο σύνδεσμος πρότεινε αντικατάσταση του δεύτερου PCR με RAPID τεστ.

Την εισαγωγή ενός «Πράσινου Διαβατηρίου» ειδικά για την προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού στα ξενοδοχεία εισηγείται ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης υποστήριξε ότι με την εισήγηση αυτή, το κοινό που συναθροίζεται σε εστιατόρια, θα εξυπηρετείται στα ξενοδοχεία με μεγαλύτερους χώρους και ελεγχόμενο περιβάλλον και πρωτόκολλα.

Όπως είπε μια τέτοια πρακτική ενδεχομένως θα βοηθούσε ψυχολογικά τον κόσμο καθώς θα μεταφερθεί σε χώρους που είναι απόλυτα ελεγχόμενοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.