Eνα ποδήλατο για τα παιδιά στο Κέντρο Κοφίνου

Ανοιχτός ορίζοντας


Ένα ποδήλατο για τα παιδιά στο Κέντρο Κοφίνου

Oλα ξεκίνησαν με ένα μήνυμα στο Facebook από μια ομάδα εθελοντών που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου στηρίζοντας ποικιλοτρόπως το Κέντρο και τους πρόσφυγες που διαμένουν εκεί.

«Ζήτησε ένα παιδί ποδηλατάκι και βρεθήκαμε με πέντε, χάρη στη δική σας ανταπόκριση!» ανέφερε το μήνυμα και συνέχιζε: «Σήμερα παραδώσαμε αυτά τα ποδηλατάκια σε μερικά παιδιά που ζουν στον καταυλισμό της Κοφίνου… Μα και φυσικά τα υπόλοιπα που δεν είχαν, έκλαιγαν και τσίριζαν ότι θέλουν και αυτά! Η υπόσχεση που τους έδωσα είναι ότι κάθε εβδομάδα θα παίρνω μερικά ποδηλατάκια μέχρι να πάρουν όλα τα παιδιά. Κάνω έκκληση σε όλους όσοι έχουν ποδήλατα στο γκαράζ που δεν τα χρησιμοποιούν να τα χαρίσουν…. Βοηθήστε μας να κάνουμε τα παιδιά χαρούμενα σήμερα!»


Δεν ήταν η πρώτη πρωτοβουλία της ομάδας αυτής, ενώ κάποιες από αυτές τις δράσεις έτυχαν ευρύτερης προβολής και στήριξης, αποδεικνύοντας πως ακόμα υπάρχει η προθυμία για αλληλεγγύη στην κοινωνία. Σίγουρα με όσα συμβαίνουν γύρω μας, πόλεμοι, προσφυγιά, φτώχεια, νιώθουμε συχνά ανήμποροι να παρέμβουμε και ότι τίποτε δεν αλλάζει, αλλά με τέτοιες ενέργειες μπορεί ο καθένας μας να βοηθήσει να γίνει ο κόσμος κάπως καλύτερος ή έστω να γίνει κάπως καλύτερη η ζωή και η καθημερινότητα κάποιων συνανθρώπων μας.

Μέσα στο πιο πάνω πλαίσιο η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας ανακοίνωσε ότι ως εθνικός φορέας ποδηλασίας- και στα πλαίσια συνεργασίας της ως εθνικός συντονιστής για την παγκόσμια εκστρατεία Now We MOVE, καθώς επίσης στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το επερχόμενο MOVE WEEK 2017 (29 Μαΐου – 4 Ιουνίου)- «θα συνεργαστεί με την Υπηρεσία Ασύλου για στήριξη της εξαίρετης πρωτοβουλίας της εθελόντριας κ. Νατάσας Γεωργίου για περισυλλογή, επιδιόρθωση και διανομή ποδηλάτων προς όλα τα παιδιά που σήμερα φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας στην Κοφίνου». Oπως αναφέρει περαιτέρω η ανακοίνωση «την πρωτοβουλία στηρίζουν, από την πρώτη στιγμή, οι Μιχάλης Κοντοβούρκης και το Konto Bikes Biker Shop, ο Oμιλος Cyclists Αcross Barriers και η Σχολή Ποδηλασίας Ποδηλατοσαΐνια, τους οποίους η Ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά.

Η στήριξη από ποδηλατικά καταστήματα σε όλες τις επαρχίες για δωρεάν επιδιόρθωση ή σέρβις, όπου τούτο ήθελε χρειαστεί, των ποδηλάτων προτού διανεμηθούν στα παιδιά είναι όχι απλά ευπρόσδεκτη αλλά και ουσιώδης, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος περισυλλογής, επιδιόρθωσης και διανομής του συνολικού αριθμού των 100 (εκατόν) ποδηλάτων στα παιδιά».


Η Ομοσπονδία κάνει έκκληση τόσο στα μέλη της όσο και στο ευρύτερο κοινό που πιθανόν να έχει ποδήλατα που δεν χρησιμοποιούν να τα δωρίσουν στην Ομοσπονδία με σκοπό αυτά να επιδιορθωθούν στο βαθμό που χρειάζεται και κατόπιν να δοθούν στα παιδιά. Τα ποδήλατα θα πρέπει να είναι σε λειτουργική ή σχεδόν λειτουργική κατάσταση.

Σε περίπτωση όπου μπορείτε να δωρίσετε κάποιο ποδήλατο, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τους πιο κάτω αριθμούς για παράδοση/ παραλαβή: Επαρχία Λεμεσού: 97665000 (Μιχάλης Κοντοβούρκης) και 99982683 (Φιορεντίνα Πουλλή), Επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Πάφου και Ελεύθερης Αμμοχώστου: 220288888 & 22449870 (Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας) & Νατάσα Γεωργίου (99383379)

Ποδηλατο3

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.