Ένα στα τρία θύματα εμπορίας προσώπων που εντοπίζονται παγκοσμίως είναι παιδί, αναφέρει το Hope For Children

Το μερίδιο των παιδιών θυμάτων έχει αυξηθεί σε περισσότερο από 30%  ενώ η αναλογία των εντοπισμένων αγοριών έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με τα κορίτσια, σύμφωνα με την έκθεση του 2020 για την Εμπορία Προσώπων του Γραφείου Ναρκωτικών και Εγκλήματος των Ηνωμένων Εθνών.

Ανακοίνωση του Hope For Children με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Εμπορίας Προσώπων που τιμάται στις 30 Ιουλίου αναφέρει ακόμα ότι «παγκοσμίως, ένα στα τρία θύματα που εντοπίζονται είναι παιδί».

«Με σεβασμό σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων, ο οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center παροτρύνει τη διεθνή κοινότητα να εντατικοποιήσει τις δράσεις και τη διακρατική συνεργασία με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ημέρα της 30ης Ιουλίου έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Προσώπων. Το θέμα αυτής της χρονιάς είναι αφιερωμένο στις εμπειρίες των θυμάτων υπογραμμίζοντας τη σημασία της εμπλοκής των προσώπων αυτών, στην κατοχύρωση αποτελεσματικών μέτρων για την καταπολέμηση της εμπορίας.

Τα παιδιά παραμένουν εύκολος στόχος εμπορίας και ότι περισσότερη προσπάθεια χρειάζεται να καταβληθεί ώστε να διερευνηθούν οι γεωγραφικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές αιτίες που διαμορφώνουν το φαινόμενο της εμπορίας παιδιών αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι η συνεχιζόμενη περίοδος πανδημίας έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή των παιδιών που βρίσκονται σε πιο ευάλωτη θέση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν περισσότερο να γίνουν στόχοι εμπορίας.

Ο Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center, ως ανθρωπιστικός Οργανισμός, υπερασπίζεται τα δικαιώματα κάθε παιδιού-θύματος και προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε κάθε παιδί που υφίσταται παραβίαση των δικαιωμάτων του, αναφέρει.

Ο Οργανισμός λειτουργεί τη Γραμμή Βοήθειας 1466 η οποία προσφέρει ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη και καθοδήγηση σε παιδιά και γονείς 24/7. Επιπλέον, ο Οργανισμός σε συνεργασία με τον ΣΠΑΒΟ, λειτουργεί τις ευρωπαϊκές  γραμμές 116000 για τα εξαφανισμένα  παιδιά και την 116111 για τη στήριξη παιδιών και εφήβων και προστίθεται τέλος ότι για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τον Οργανισμό, μπορείτε να καλέσετε στο 22103234 ή να επισκεφθείτε τον σύνδεσμό www.uncrcpc.org.cy

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.