Παράθυρα/ Ορίζοντας

Ένα ταξίδι περιπλάνησης και επιβίωσης στις Αποθήκες ΘΟΚ   

Και τα άλλα παιδιά, όλα τα άλλα παιδιά,
κορίτσια και αγόρια εφτά, δέκα, δεκαπέντε χρονών,
από τα οποία παίρνουμε τα όπλα,
πού πρέπει να τα στείλουμε;
Στο σχολείο ή στη φυλακή για εγκλήματα πολέμου;
Πώς πρέπει να τους φερθούμε;
Σαν θύματα
ή σαν θύτες;

 

Συνεχίζεται στις αποθήκες ΘΟΚ, στο πλαίσιο των Δράσεων «Νέος σε έρημο νησί» το έργο της Σουζάν Λεμπό Ήχος από κόκκαλα που σπάνε σε σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης.

Σε μια χώρα που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο, δύο  ανήλικα παιδιά, η Ελίκια και ο Ζοζέφ, βλέπουν τη ζωή τους να ανατρέπεται ραγδαία. Από τη βίαιη στρατολόγησή τους μέχρι την απόδρασή τους προς την ελευθερία, ξετυλίγεται ένα ταξίδι περιπλάνησης και επιβίωσης, που φωτίζεται επίσης μέσα από την αφήγηση της Αντζελίνα, της νοσηλεύτριας που τους προσφέρει καταφύγιο.

Η Καναδή συγγραφέας Σουζάν Λεμπό παρουσιάζει τη σκληρή πραγματικότητα των παιδιών-στρατιωτών που παλεύουν να επιβιώσουν μέσα στη δίνη του πολέμου. Με ποιητική ματιά, η σκηνοθεσία αναδεικνύει το ζήτημα της χαμένης παιδικότητας και μας φέρνει αντιμέτωπους με ερωτήματα για τη δικαιοσύνη και την ηθική.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου, Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης, Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη, Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου, Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου, Κίνηση: Έλενα Χριστοδουλίδου, Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Λάζογλου, Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Ανδρέου
Παίζουν: Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Ελένη Μολέσκη, Τάριελ Μπερίτζε

 

  • Την παράσταση πλαισιώνει εκπαιδευτική έκθεση με φωτογραφικό υλικό και ηχητική εγκατάσταση με θέμα «Η παιδική ηλικία στην Αφρική». (Έρευνα: Ελένη Μολέσκη, Ειρήνη Ανδρέου, Φωτογραφίες: Χάρης Ιωάννου, Επιμέλεια Ήχου: Χριστίνα Γεωργίου)

Λευκωσία, Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Κάθε Παρασκευή-Σάββατο, 20:30

Κυριακή, 18:00

μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2020

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.