Ένα περιστατικό που συνέβη στην Αμερική καταδεικνύει τη δύναμη που έχουν αποκτήσει τα social media, αλλά και πρόσωπα – χρήστες που έγιναν γνωστά μέσω αυτών.

H μητρική εταιρία του Snapchat έχασε χθες 1,3 δις δολάρια (1,05 δισεκ. ευρώ) μετά το μήνυμα στο Twitter της αμερικανίδας Κάιλι Τζένερ, τηλεπερσόνα και πολύ δημοφιλής στα social media, στο οποίο έγραφε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τη δωρεάν εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο.

«Υπάρχουν και άλλοι που δεν ανοίγουν πια το Snapchat; Ή είμαι μόνο εγώ…, είναι τόσο λυπηρό», έγραψε η 20χρονη επιχειρηματίας, μοντέλο, κοσμική Καλιφορνέζα και προσωπικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έχει περισσότερα από 24,5 εκατομμύρια ακολούθους στο λογαριασμό της στο Twitter. Λίγο αργότερα, η Τζένερ έγραψε στο Twitter «σε αγαπώ πάντα snap … πρώτη μου αγάπη».

Ήταν όμως πολύ αργά, καθώς οι μετοχές της Snap Inc. έπεσαν περισσότερο από 6%, ένα ποσοστό που αντιστοιχεί σε απώλειες περίπου 1,3 δις δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία.

Ενδεικτικό της παράνοιας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η επιρροή που ασκεί ένα πρόσωπο σαν τη Jenner. Πρόκειται για μια 20χρονη που έγινε γνωστή μέσα από το ριάλιτι σόου των Καρντάσιανς και σήμερα ακολουθείται από εκατομμύρια από εκατομμύρια χρήστες του Twitter και του Instagram.

Η γέννηση της κόρης της Jenner και η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, ήταν μια από τις αναρτήσεις που συγκέντρωσαν τα περισσότερα Likes από τότε που ιδρύθηκε το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.