Ένα βήμα μπροστά η έναρξη της Β’ φάσης του ΓεΣΥΠρωτοστάτησε και το ΑΚΕΛ στη μεταρρύθμιση

Η έναρξη της β’ φάσης του ΓεΣΥ με την εφαρμογή της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης συνιστά ένα ακόμα βήμα προς την εδραίωση ενός σύγχρονου και ανθρωποκεντρικού συστήματος υγείας στον τόπο μας, τόνισε χθες ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Το ΑΚΕΛ, όπως είπε, αισθάνεται δικαιωμένο, γιατί μαζί με άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις πρωτοστάτησε σε αυτή τη μεταρρύθμιση, με αυτό το χαρακτήρα και φιλοσοφία, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες του λαού μας και ιδιαίτερα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ευάλωτων ομάδων.

«Η μεγάλη ευθύνη όμως παραμένει στην κυβέρνηση και τον ΟΚΥπΥ, οι οποίοι οφείλουν να ανταποκριθούν επιτέλους στην επιτακτική αναγκαιότητα για αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας, για αναστήλωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Αυτό είναι που θα κρίνει το μέλλον του ΓεΣΥ. Η διαφύλαξη του μονοασφαλιστικού του χαρακτήρα, η ενίσχυση των υποδομών και του εξοπλισμού, η εκπαίδευση του προσωπικού, η οργάνωση, οι δομές και τα εργασιακά. Αυτά είναι ζητήματα που η κυβέρνηση και ο ΟΚΥπΥ όφειλαν να είχαν ήδη λύσει».

Το ΓεΣΥ συνεχίζει να έχει ακόμα προκλήσεις και προβλήματα ενώπιόν του, πρόσθεσε ο Α. Κυπριανού, διαβεβαιώνοντας ότι από την πλευρά του το ΑΚΕΛ θα συμβάλει δραστήρια και δημιουργικά για να δοθούν λύσεις και να ξεπεραστούν τα εμπόδια.