«Το 4ο κύμα της Πανδημίας το φθινόπωρο θα σας αφορά σχεδόν αποκλειστικά»

Καλεί οσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, Αχιλλέας Γραβάνης στην Ιατρική Σχολή του Παν/μιου Κρήτης για ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο και καλεί όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα.

Ο κ. Γραβάνης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ανέφερε πως «το 4ο κύμα της Πανδημίας το φθινόπωρο θα σας αφορά σχεδόν αποκλειστικά. Οι περιπτώσεις βαριάς νόσου και θανάτου θα σας αφορούν σχεδόν κατά 95%. Επειδή θα είστε η μειοψηφία (περίπου το 70% θα έχει εμβολιαστεί) θα είναι δύσκολη η κοινωνική και οικονομική αιτιολόγηση ενός γενικού lockdown που θα σας προστατεύσει».

Την ίδια ώρα, ανέφερε πως «το πολύ επικίνδυνο νέο στέλεχος του ιού, το Delta της Ινδίας που επικρατεί ταχύτατα λόγω της μεγαλύτερης κατά 60% μολυσματικότητας, καλύπτεται από τον πλήρη εμβολιασμό και με τις δυο δόσεις των Pfizer και AstraZeneca εμβολίων (αναμένουμε τα αποτελέσματα για τα Moderna και J&J), η μια δόση δεν προστατεύει (δημοσιευμένα δεδομένα πριν λίγες μέρες από το Public Health England αλλά και το Francis Crick Institute)».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως «η πλήρης λοιπόν προστασία από το Delta στέλεχος απαιτεί 40-80 μέρες για πλήρη εμβολιασμό. Ανεμβολίαστοι γρηγορείτε».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.