Εναλλακτικές ποινές προκρίνει η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών αντί της δημιουργίας νέου σωφρονιστικού Ιδρύματος

Επιλογές εναλλακτικών ποινών προκρίνει η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών αντί της δημιουργίας νέου σωφρονιστικού Ιδρύματος.

Ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάσταση στις Κεντρικές φυλακές, η Διευθύντρια Άννα Αριστοτέλους, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να αναζητηθούν νέες πρακτικές για εναλλακτικές ποινές ιδιαίτερα σε άτομα που καταδικάστηκαν μέχρι και διετή φυλάκιση.

Κατά τη συζήτηση εξετάστηκε η εναλλακτική πρακτική των halfway houses με βάση την οποία δίδεται έμφαση στην επανένταξη των καταδικασθέντων στην κοινωνία, στα πλαίσια της λεγόμενης αποκαταστατικής δικαιοσύνης.

Η προδρεύουσα της Επιτροπής Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, ανέφερε ότι η Κύπρος υστερεί σε τέτοιες λύσεις και παρέπεμψε στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να αποδεσμεύσει κονδύλι 4 εκ. για τους σκοπούς τέτοιων προγραμμάτων. Ήδη σύμφωνα με την ενημέρωση της Υπουργού προς την Επιτροπή, έχει συσταθεί ad hoc επιτροπή η οποία θα μελετήσει και θα δώσει πρόταση στο Υπουργικό για το θεσμό της αποκαταστατικής δικαιοσύνης.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά υπέδειξε ότι το ζήτημα της ανέγερσης νέων φυλακών παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες τονίζοντας παράλληλα την απουσία υποδομών για υλοποίηση σειράς εναλλακτικών ποινών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.