Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «διαζυγίου» ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, με τη διοίκηση της Ομόνοιας να ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Γιάννη Αναστασίου.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με τις οποίες η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για απομάκρυνση του Ελλαδίτη τεχνικού από τον πάγκο της ομάδας ήταν ειλημμένη εδώ και αρκετές μέρες.

Ο πρόεδρος Σταύρος Παπασταύρου ενημέρωσε σχετικά τον κ. Αναστασίου το βράδυ της Κυριακής και ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση: «Ο κ. Αναστασίου ανέλαβε σε δύσκολη χρονική περίοδο την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας και εργάστηκε με ζήλο και ευσυνειδησία. Τον ευχαριστούμε για τη συνεργασία και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Γιάννη Αναστασίου θα καταβληθούν τέσσερις μισθοί ως αποζημίωση, βάσει σχετικού όρου που υπήρχε στο συμβόλαιό του με την Ομόνοια, το οποίο είχε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Προτεραιότητα…

Η επόμενη μέρα έφερε σε πρώτο πλάνο την εξεύρεση νέου προπονητή, θέμα που χειρίζεται ο αθλητικός διευθυντής Νεόφυτος Λάρκου. Στόχος είναι να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή στο πιο καίριο πόστο του ποδοσφαιρικού τμήματος, με την πρόσληψη ενός προπονητή ικανού να υλοποιήσει τους υψηλούς στόχους που τέθηκαν για τη νέα περίοδο. Η Ομόνοια θέλει να δημιουργήσει μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα για να επιστρέψει σε πρωταγωνιστική τροχιά. Προς το παρόν ο κ. Λάρκου αξιολογεί αρκετούς υποψηφίους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και μερικοί προπονητές οι οποίοι είχαν θητεία στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η συγκεκριμένη παράμετρος δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον νέο προπονητή των «πρασίνων», ο οποίος πρέπει να πληροί τα κριτήρια που τέθηκαν. Στόχος είναι όπως το θέμα κλείσει το συντομότερο δυνατό ούτως ώστε ο νέος προπονητής να έχει ενεργό ρόλο στο κτίσιμο της ομάδας για τη νέα σεζόν.

 Έπεται συνέχεια…

Την πόρτα της εξόδου θα διαβούν και αρκετοί ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας. Το συμβόλαιο των Βύντρα, Σοάρες, Λόρα και Ατζαγκούν ολοκληρώνεται σύντομα και απομένει η τυπική ανακοίνωση. Αυτή τη βδομάδα θα γίνουν επαφές με τους ποδοσφαιριστές που τέθηκαν εκτός πλάνων και διατηρούν συμβόλαιο, προκειμένου να επέλθει συμφωνία για λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών κοινή συναινέσει.

Οι ποδοσφαιριστές αυτοί είναι οι Μεχίας, Γκαφούρ, Λοέ, Ζίβετς και Εντρένα. Θέμα χρόνου θεωρείται και η πρώτη προσθήκη στην ομάδα για τη νέα σεζόν. Η διοίκηση συμφώνησε με τον Τιάγκο Φερέιρα, ο οποίος αποχωρεί από τη Νέα Σαλαμίνα και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η ένταξή του στην Ομόνοια. Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις ενίσχυσης, λογικά οι ενέργειες της διοίκησης θα εντατικοποιηθούν εφόσον κλείσει το κεφάλαιο «προπονητής».

Γιώργος Χατζηαντώνης