Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας καθαριότηταςΛανθασμένη η απόφαση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου

 

Σε κοινή ανακοίνωση προέβησαν οι δημοτικές ομάδες ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ο δημοτικός σύμβουλος της Αλληλεγγύης στον Δήμο Πάφου, σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα για την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, «στη συνεδρία του Σώματος παρουσιάστηκαν δύο μελέτες, οι οποίες ετοιμάστηκαν από υπηρεσιακούς του Δήμου Πάφου και από ιδιωτικό λογιστικό οίκο. Οι δημοτικές ομάδες ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ και ο δημοτικός σύμβουλος της Αλληλεγγύης κατέθεσαν κοινή εναλλακτική πρόταση ενάντια στην αγορά υπηρεσιών για την Υπηρεσία Καθαριότητας, θεωρώντας την εξέλιξη αυτή ως δυσμενή για το δήμο και τους εργαζομένους. Παρ’ όλα αυτά στην ψηφοφορία που ακολούθησε, οριακά, πλειοψήφησε η θέση για ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας».

Όπως αναφέρεται, οι λόγοι που τάσσονται ενάντια αφορούν μεταξύ άλλων, τη λανθασμένη, απόφαση της οριακής πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού λήφθηκε βάσει λανθασμένων εκτιμήσεων και πληροφοριών.

Ενώ, όπως αναφέρουν, τα τέλη αποκομιδής σκυβάλων έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, συνεπώς τα κέρδη που προκύπτουν από τη διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει να επιστρέφονται κατά ανάλογο τρόπο στους δημότες – καταναλωτές.

Προστίθεται ακόμα ότι σειρά δήμων όπως οι Λακατάμειας, Ύψωνα, Πέγειας, Παραλιμνίου, προχώρησαν σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητάς τους, απόφαση που αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού οι ιδιώτες που συμβλήθηκαν με τους πιο πάνω δήμους δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των Τοπικών Αρχών.