Ενάντια στον καθορισμένο κατώτατο μισθό στα κατεχόμενα, η συντεχνία Türk Sen

Η τ/κ συντεχνία TÜRK-SEN αντιτάχθηκε επισήμως στον κατώτατο μισθό που ορίσθηκε πρόσφατα στα κατεχόμενα και ζήτησε ο νέος κατώτατος να ορισθεί στις 10.973 TΛ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η απόφαση λήφθηκε στην αρμόδια επιτροπή με τη συμμετοχή του «υπουργείου εργασίας», εργοδοτών και συντεχνιών και με τις ψήφους της «κυβέρνησης» και των εργοδοτικών οργανώσεων. Η Türk Sen αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η απόφαση για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού στις 9.885 μεικτά, 8.600 TΛ καθαρά, λήφθηκε από τους «βουλευτές» που παίρνουν πάνω από 40.000 ΤΛ και δεν τους έχει κοπεί η ΑΤΑ το τελευταίο εξάμηνο. Ενώ, προστίθεται, η ΑΤΑ έχει κοπεί γι αυτούς που παίρνουν τον κατώτατο και με αυτό το ποσό καταδικάζουν αυτούς και τις οικογένειές τους στην πείνα.

Η συντεχνία ζητεί ο κατώτατος να ανέβει στις 10.973 TΛ και κάθε 2 μήνες να προστίθεται η ΑΤΑ.

Η απόφαση λήφθηκε στις 7 Ιουλίου και ο νέος κατώτατος ισχύει από την 1η Ιουλίου.

Ένσταση για τον καθορισμένο κατώτατο μισθό ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει «σήμερα ή αύριο» και η συντεχνία Hür-İş σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Αχμέτ Σερντάρογλου. Η διαδικασία ενστάσεωων στην εν λόγω απόφαση της ειδικής επιτροπής καθοριισμού κατώτατου μισθού, άρχισε στις 8 Ιουλίου και διαρκεί 10 ημέρες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy