‘Εναρξη εγγραφών για δωρεάν φοίτηση στα ΜΙΕΕΚ του Υπουργείου Παιδείας

Έλα στο Google News

Άρχισαν οι εγγραφές για δωρεάν φοίτηση στα ΜΙΕΕΚ του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για απόκτηση πιστοποιημένου και αναγνωρισμένου Διπλώματος Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που βασίζονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας ή όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητές τους με στόχο την επαγγελματική τους εξέλιξη, μπορούν να κάνουν εγγραφή και να φοιτήσουν δωρεάν στη Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Η υποβολή αιτήσεων για εισδοχή στα προγράμματα ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 6 Αυγούστου.

Αναφέρεται ότι τα ΜΙΕΕΚ έρχονται να καλύψουν το κενό που άφησε ο τερματισμός της λειτουργίας του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΤΙ) μέχρι σήμερα, προσφέροντας υψηλής ποιότητας και επιπέδου προγράμματα σπουδών, που οδηγούν στην απόκτηση πιστοποιημένου και αναγνωρισμένου Διπλώματος Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Σχολές ΜΙΕΕΚ λειτουργούν στη Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο, και στεγάζονται στους χώρους των Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της κάθε επαρχίας, όπου υπάρχει η υποδομή και τα σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια.

Τα Προγράμματα Σπουδών που θα προσφέρονται κατά την Ακαδημαϊκή Χρονιά 2021-22 είναι :
Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική
Γαλακτοκομία -Τυροκομία
Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες
Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών
Διαχείριση Αγορών και Προμήθειων – Ναυτιλιακά
Ηλεκτρομηχανολογικές – Ψυκτικές Εγκαταστάσεις στη Βιομηχανία
Βιομηχανικοί και Οικιακοί Αυτοματισμοί
Τεχνολογία CNC – Ξυλουργική Βιομηχανία

Τα προγράμματα απευθύνονται σε απόφοιτους Μέσης και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα για επαγγελματική προσαρμοστικότητα και ανέλιξη, σε άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν αναγνωρισμένο Δίπλωμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε άτομα χωρίς προυπάρχουσα επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση που επιθυμούν να κάνουν στροφή στην επαγγελματική τους πορεία, με στόχο την εύκολη εξεύρεση εργασίας.

Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία σε επιχειρήσεις και οργανισμούς να προτείνουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους να φοιτήσουν στα ΜΙΕΕΚ, με στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους και παράλληλα την αύξηση της αποδοτικότητας, ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητάς τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας https://enimerosi.moec.gov.cy/ypp12475 του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Οι αιτήσεις εισδοχής θα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι και την Παρασκευή, 6 Αυγούστου και ώρα 12 μ. Η προσκόμιση του φακέλου με τα απαραίτητα έγγραφα θα γίνεται στις Τεχνικές Σχολές από τις 8:30 μέχρι τις 13:30 καθημερινά μέχρι τις 13:30 της 6ης Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Προγράμματα Σπουδών, αλλά και τις σχετικές οδηγίες για τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στον Ιστότοπο των ΜΙΕΕΚ στο www.mieek.ac.cy ή στα τηλέφωνα 22 800651/ 22800652/ 22800653

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.