Έναρξη εκστρατείας για τα δικαιώματα του παιδιού υπό την αιγίδα της αρμόδιας Επιτρόπου

Την επίσημη έναρξη της Παγκύπριας εκστρατείας «Συμμετέχουμε στην προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού», ανακοίνωσαν ο ανθρωπιστικός οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center και η Χαραλαμπίδης Κρίστης. Η εκστρατεία είναι υπό την αιγίδα της Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου Λιβανίου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης έγινε παρουσίαση του ενημερωτικού βιβλιαρίου με τίτλο “Το Διαβατήριο για τα Δικαιώματα σου” το οποίο συγκεντρώνει τα δικαιώματα του παιδιού με βάση τη Σύμβαση του ΟΗΕ, γραμμένα σε φιλική προς τα παιδιά γλώσσα. Το βιβλιάριο αποτελεί ένα εργαλείο της εκστρατείας και με την ήδη δοθείσα έγκριση του ΥΠΑΝ, θα βρεθεί στα χέρια 60 χιλιάδων μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων σχολείων της Κύπρου.

Όπως αναφέρθηκε, η εκστρατεία θα περιλαμβάνει επισκέψεις των επαγγελματιών του “Hope For Children” CRC Policy Center σε σχολικές μονάδες για παρουσιάσεις και εκπαιδεύσεις σε εκπαιδευτικούς και παιδιά καθώς και διοργάνωση εκδηλώσεων με ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα προς τα παιδιά, τις οικογένειες τους και το ευρύτερο κοινό.

Εκ μέρους του HFC η Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τομέα Άντρια Νεοκλέους είπε πως «χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το ΥΠΑΝ προωθεί το υλικό της εκστρατείας για αξιοποίηση από τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο διδασκαλίας της θεματικής ενότητας “Δικαιώματα & Υποχρεώσεις” του αναλυτικού Προγράμματος της Αγωγής Υγείας. Με αυτό τον τρόπο είμαστε σίγουροι πως η εκστρατεία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο».


Στο χαιρετισμό της η Επίτροπος, κ. Μιχαηλίδου Λιβανίου είπε ότι δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση να θέσει το “Διαβατήριο για τα Δικαιώματά σου” υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και μάλιστα όταν η δράση αυτή είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας που πήραν τα ίδια τα παιδιά, ως Πρεσβευτές του “Hope For Children” CRC Policy Center.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη συμμετείχαν και παιδιά από την ομάδα Πρεσβευτών του HFC από το American International School Cyprus, τα οποία μίλησαν για την πρωτοβουλία που ανέλαβε η ομάδα τους να δημιουργήσουν το βιβλιάριο “Το Διαβατήριο για τα Δικαιώματα σου” και τα μηνύματα που θέλουν να μεταφέρουν μέσα από αυτό.

Με τη σειρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Χαραλαμπίδης Κρίστης Μάριος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι μέσα από αυτή την τόσο σημαντική και ουσιαστική κοινή πρωτοβουλία του διεθνούς ανθρωπιστικού οργανισμού “Hope for Children” CRC Policy Centre, τοποθετούμε τα παιδιά και τα δικαιώματα τους στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας.


Ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή, όταν οι νεαροί πρεσβευτές του παρουσίασαν τις δράσεις της εκστρατείας διέκρινε τη σπουδαιότητα της και εξέφρασε τη στήριξη του προς αυτή.

Ολοκληρώνοντας τη Διάσκεψη Τύπου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι “μέσα από τη διαχρονική μας συνεργασία με το Hope For Children, υλοποιούμε πολλές δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών γίνεται ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονιών για τα δικαιώματα του παιδιού».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.