Έναρξη νέου προγράμματος διά βίου εκπαίδευσης ανακοίνωσε το ΥΠΑΝ

Η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) ανακοινώνει την έναρξη του νέου Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης με τίτλο «Εξυπηρέτηση Επισιτιστικών Καταστημάτων στη Βιομηχανία Τυχερών Παιγνίων».

Σύμφωνα με το Υπουργείο, το Πρόγραμμα θα λειτουργήσει για πρώτη φορά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023 και έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί λόγω της μεγάλης ζήτησης και ταυτόχρονα της έλλειψης κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού στην αγορά εργασίας.

Το ΥΠΑΝ, αναφέρεται, προσβλέπει σε υψηλά ποσοστά εργοδότησης όσων επιλέξουν να φοιτήσουν στο Πρόγραμμα «Εξυπηρέτηση Επισιτιστικών Καταστημάτων στη Βιομηχανία Τυχερών Παιγνίων», αφού έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά βάσει των αναγκών που παρατηρούνται στην αγορά εργασίας και της εξειδίκευσης που απαιτείται στον τομέα.


Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα παρέχει εκπαίδευση σε 2 μέρη, διάρκειας 50 ωρών το καθένα.

Το Α΄ μέρος, με τίτλο «Εξυπηρέτηση Επισιτιστικών Καταστημάτων» στοχεύει στην εκπαίδευση εργαζομένων που απασχολούνται στα τμήματα τροφίμων και ποτών. Μεταξύ άλλων, το Πρόγραμμα καλύπτει εκπαίδευση στα συστήματα καταγραφής πωλήσεων POS & υποστηρικτικών συστημάτων λειτουργίας Nordaq, στα υποστηρικτικά συστήματα λειτουργίας & πλάνο HACCP, στην παραγωγή προϊόντων, στις διαδικασίες σερβιρίσματος και εξυπηρέτησης πελατών, στην επικοινωνία με πελάτες, στη διαχείριση παραπόνων και άλλα, εξασφαλίζοντας την ορθή τήρηση των πλαισίων διασφάλισης ποιότητας και των ενδεδειγμένων διαδικασιών οργάνωσης και παραγωγής.

Το Β΄ μέρος, με τίτλο «Πλαίσιο Λειτουργίας Φιλοξενίας εντός Καταστήματος Τυχερών Παιγνίων», αξιοποιώντας το υπόβαθρο που εξασφαλίζει το Μέρος Α΄, στοχεύει στην εκπαίδευση προσωπικού που επιθυμεί να απασχοληθεί στη βιομηχανία των τυχερών παιγνίων και περιλαμβάνει θέματα όπως την πολιτική σχετικά με τον έλεγχο της νομιμότητας των χρημάτων των παικτών, ξέπλυμα χρημάτων, πρακτική λειτουργία των καζίνο και άλλα.


Το Πρόγραμμα θα λειτουργήσει στη Γ΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού και η προθεσμία υποβολής της αίτησης για εισδοχή είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2022

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Δήμο Χριστοδουλίδη, στα τηλέφωνα 25872059 ή 96113708, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.